«Satan, far ut av denne kvinne i Jesu navn», ropte en mann og to kvinner som inne i et rom i menighetens lokaler på Øvre Kråkenes holdt hendene på meg. Etter det satte de i gang med en voldsom tungetale, forteller Kari Meyer til Bergens Tidende.

Kari Meyer forteller at djevleutdrivelsen skjedde i slutten av 2000. På den tiden var hun i noen måneder medlem i Levende Ord. Hun meldte seg ut litt ut på nyåret 2001.

— På den tiden var jeg veldig syk av en manisk-depressiv lidelse. Jeg hadde ikke tatt medisinen som holder sykdommen i sjakk på en stund. Jeg kjørte til Levende Ord fordi jeg ønsket forbønn. Da jeg kom inn i salen opplevde jeg at en kvinne som stod på podiet pekte på meg og ropte: Du må gå vekk!

Livredd

— Jeg ble med to kvinner og en mann inn på et rom. De holdt hendene sine på meg og startet eksorsisme. De ropte: «Satan, far ut av denne kvinne i Jesu navn». Mannen så meg inn i øynene og sa: Sjelen din er uren. Etter det satte de i gang med en veldig tungetale der de ropte og skrek. Det de hadde sagt gikk rett hjem hos meg. Jeg ble livredd av dette. Til slutt sa de at jeg kunne gå hjem.

— Da jeg kom hjem gikk jeg inn i en psykose. Jeg følte at leiligheten brant rødglødende og at jeg brant i helvete. Jeg dusjet til stadighet fordi jeg kjente meg uren, og jeg ba til Gud. Etter et par uker gikk det over av seg selv. Men jeg ble så skremt av denne hendelsen at alt, også ordene som ble sagt, står fotografisk i hukommelsen min i dag, forteller Kari Meyer.

Hun fortsatte å gå i menigheten etter denne hendelsen, men meldte seg litt senere ut. Hun betegner djevleutdrivelsen hun var utsatt for som et overgrep.

— I dag betrakter jeg meg som en agnostiker. Jeg kommer aldri til å åpne en bibel mer, så skremt er jeg blitt, sier hun.

Husker ikke

Mannen i Levende Ord som ifølge Kari Meyer foretok eksorsisme på henne, sier til Bergens Tidende at han ikke kjenner seg igjen i den beskrivelse hun gir av hendelsen. Han sier at han heller ikke kjenner seg igjen i de ordene som hun sier ble brukt, nemlig «Satan, far ut av denne kvinne i Jesu navn».

— Jeg kan ikke huske at jeg har sagt dette. Det er ikke min måte å gjøre det på, sier han. I tilfeller som dette prøver jeg heller å få frem at de som har vært utsatt for overgrep må tilgi, sier mannen, som er frivillig medarbeider, og ikke pastor, i Levende Ord.

Det lykkes ikke Bergens Tidende mandag kveld å oppnå kontakt med pastor Enevald Flåten i Levende Ord for å få en kommentar fra ham til uttalelsene fra Kari Meyer.

DJEVLEUTDRIVELSE: Kari Meyer (48) forteller at hun var meget syk av en manisk-depressiv lidelse da hun for om lag tre år ble utsatt for djevleutdrivelse i menigheten Levende Ord på Øvre Kråkenes i Bergen.<p/>FOTO: RUNE SÆVIG