Fem personer ble fredag varetektsfengslet for fire nye uker i saken der politiet mener flere barn er blitt utnyttet til tyverier, tigging og narkosalg.

Alle de siktede nekter straffskyld.

Reagerer sterkt

Advokat Lars Bjarne Salte, som forsvarer en av de siktede, reagerer sterkt på det han oppfatter som forhåndsprosedering i media fra politiets side.

— Spesielt reagerer jeg på den mistenkeliggjøring politiet har drevet ved å uttale til pressen at barn skal ha blitt tvunget til å selge narkotika. Min klient er i en sårbar situasjon, og det er vanskelig for ham å forsvare seg mot denne type presseomtale, sier Salte.

Forsvareren mener politiets anklager om narkosalg, ikke kan dokumenteres.

- Helt utrolig

  • Det er helt utrolig at de er siktet for det. Det finnes ikke spor i noen forklaringer eller politirapporter som tyder på noe sånt, sier Salte.

Politiet bygger anklagen blant annet på forklaringen til en av de fornærmede, en 13 år gammel jente. Hun skal ikke ha sagt at hun selv har solgt narkotika, men skal ha forklart at hun har vært til stede når andre personer har overlevert knuste piller til rusavhengige i eller ved Nygårdsparken.

Politiet mistenker at også jenten selv, og andre mindreårige, er blitt presset til å selge narkotika.

— Ikke formålstjenelig

  • Det er fremstår som usannsynlig at en 13-åring skulle bli satt til å selge narkotika. Det ville vakt så stor oppmerksomhet at det aldri ville vært formålstjenlig, sier Salte.

I tillegg til jentens forklaring, bygger politiet sine mistanker blant annet på at Saltes klient våren 2009 ble pågrepet i Nygårdsparken.

— Han hadde ikke narkotika på seg. Han ble tatt på grunn av et forelegg som var utstedt fra et annet politidistrikt og som skulle forkynnes for ham, sier Salte.

PS: BT skrev i går om forklaringen til den 13 år gamle jenten. I artikkelen kom det frem at jenten skulle ha forklart at hun selv solgte narkotika i Nygårdsparken. Dette stemmer altså ikke. Jenten har forklart at andre i reisefølget hennes solgte narkotika mens hun var til stede. Politiet mistenker likevel at 13-åringen er blitt presset til å selge narkotika, og syv personer er siktet for dette.