Søndag skrev BT om studenten Camilla Karlsen (20) som la ut en status på Facebook om at hun ville hjelpe en familie eller to med julegaver.

Bakgrunnen var at hun hadde fått seg deltidsjobb i en bokhandel, og dermed hadde litt mer å rutte med før jul enn hun hadde regnet med.

— Jeg hadde kanskje trodd at jeg skulle høre fra et par stykker, men det var så mange som tok kontakt at jeg ikke hadde råd til å hjelpe alle, sier Karlsen.

Gaver i overflod

Etter at saken ble omtalt i BT har Camilla blitt kontaktet av rundt 15 personer som har tilbudt seg å hjelpe.

— Så nå har vi nok julegaver til alle som har tatt kontakt og alle som kommer til å ta kontakt.

Hun tror også at de kommer til å ha mer til overs etter at alle som kontaktet henne har fått sitt.— Da vil vi sikkert gi det til en forening, eller dele det ut i en barnehage eller på et gamlehjem, det kommer an på hva som blir igjen.

Leste på bt.no, fikk med venner

En av de som hørte fra seg var Ingelin Raad Larsen. Hun ble rørt av Karlsen sin vilje til å gi.

— Da jeg leste at hun var student med deltidsjobb tenkte jeg med meg selv at jeg som jobber 100 prosent også kan bidra med mitt. Jeg synes vi er veldig bortskjemte her til lands, og vi glemmer kanskje fort andre midt oppi julstria. Ikke alle har det like lett økonomisk, og det skal så lite til for at vi kan gjøre julen litt lettere og bedre for andre, sier hun.

Larsen sendt link til saken til flere venner, kollegaer og familie, og ringte dem for å høre om de ville være med. Hun fikk utelukkende positive svar.

— Alle var veldig glade for å få være med å bidra.

Larsen har også vært i kontakt med Karlsen, og lagt planer for å administrere det hele. De har også snakket om muligheten for å bidra med mat om noen trenger det. Flere som vil hjelpe har ønsket å bidra med bakst, julemiddag og lignende.

— Det går i alle fall an å levere kasser med mat til de som bor nært, sier Larsen.

- Nødvendig å gjøre dette

Det blir nå et arbeid med organisering for å få gaver fra alle som vil gi, og sende gaver til alle som trenger. Folk fra hele landet tok kontakt med Karlsen da hun først la ut statusen om at hun ville hjelpe.

— Jeg tar meg av den organiseringen selv. Jeg vil ikke utlevere noen av de som har skrevet til meg, det eneste giverne får vite er alderen som de som skal ha gaven, og hva de ønsker seg, sier hun.

— Men dette blir jo veldig mye arbeid for deg, blir det ikke?

— Det blir ikke så alt for travelt. Jeg føler at det er nødvendig å gjøre dette.

Larsen håper folk i resten av landet også vil bidra med noe til andre i julen.

— Dette er utrolig viktig, og det er vel dette julen handler om. Å bry seg om andre og gjøre det lille ekstra.