— Det er 50 år siden vi har gått frem i to valg på rad, sier Strøm-Erichsen til bt.no ved 23.00-tiden.

— Og det synes jeg er imponerende: At vi går frem selv etter å ha sittet fire år i posisjon.

Forsvarsministeren tar imidlertid et ørlite forbehold.

— Ting er ennå ikke helt klare, sier hun.

Strøm-Erichsen trekker frem enorm mobilisering i Hordaland i valgkampen som en suksessfaktor.

— Vi har delt ut 75.000 roser. I tillegg har vi vært på 25.000 husbesøk bare i Hordaland.

Artikkelen fortsetter under videospilleren...

Historisk En solid sluttspurt fra både Ap og SV så ut til å ha sikret statsminister Jens Stoltenberg fornyet tillit og fortsatt rød-grønt flertall i Stortinget. Det ville i så fall være et historisk resultat, og første gang på 40 år at en flertallsregjering blir gjenvalgt.

Prognosene kl. 22.45 mandag kveld tydet på at Ap har gjort et veldig godt valg, med klar fremgang fra 2005. De rød-grønne så ut til å få 87 av 169 mandater og dermed et flertall bak seg i Stortinget.

Aps partisekretær Raymond Johansen var tidlig på kvelden forsiktig optimist blant jublende partifeller:

– Dette er nervepirrende, og det blir jevnt. Det er for tidlig å innkassere seieren, det kan vippe begge veier. Ved forrige valg fikk Ap 11 av de 18 sistemandatene i landets fylker. Brytes tallene ned, ser vi at bare noen få stemmer kan avgjøre utfallet mellom blokkene, sa Raymond Johansen.

Artikkelen fortsetter under videospilleren...

Magne Rommetveit inne På Aps valgvake i Folkets Hus i Bergen smalt jubelen i taket da valgdagsmålingene kom opp på storskjermen – til tross for at de skyhøye tallene som Ap hadde håpet på uteble i første omgang.

– Rød-grønt flertall er det viktigste, sa Magne Rommetveit, Aps femtekandidat i Hordaland.

Han er ved 23.00-tiden inne på Stortinget som femtemann fra Hordaland Ap – en fremgang på ett mandat.

Stordabuen har på meningsmålingene sett seg selv bli kastet inn og ut av Stortinget de siste ukene.

– Kjøttvekten er viktig. Får vi fem inn vil Hordalandsbenken være blant de største. Da kan vi være tyngre i saker som er viktige for Hordaland, sa Rommetveit.

Styrket før forhandlingene Statsminister Jens Stoltenberg var tydelig spent og nervøs da han ankom valgvaken i Oslo i kveld. Og han gjorde det klart at på en valgnatt er det ikke forskjell på Kong Salomo og Jørgen hattemaker:

– Jeg er like spent som dere, sa Stoltenberg, og ville avvente velgernes endelige dom før han kommenterte valget ytterligere.

Tallene tydet på en klar fremgang i forhold til 2005-resultatet på 32,7 prosent og partiet kan gjøre sitt beste valg siden begynnelsen av 1990-tallet.

Det betyr et enda sterkere Ap i kommende regjeringsforhandlinger. Selv om ingen av de Bergens Tidende i går snakket med i Ap ville ta til orde for kontroversielle krav i kommende regjeringsforhandlinger.

I går kveld sto det ikke på dagsordenen til ledende Ap-politikere for eksempel å kreve enda flere statsråder på bekostning av SV, som så ut til å gjøre et betydelig dårligere valg enn for fire år siden.

Si din mening om valgutfallet her.