• Det er uholdbart og utrolig arrogant av Trond Tystad når han ikke vil snakke med lederen i Arbeiderpartiet i Bergen, mener Odd E. Rambøl.

Partiveteranen Rambøl, som er leder av nominasjonskomiteen foran kommunevalget, er oppgitt over det som er kommet frem i den senere tid omkring partikulturen i Ap i Bergen.

— Jeg reagerte straks da jeg leste i Bergens Tidende lørdag at Tystad og Ruth Grung, som er lokal partileder, ikke hadde snakket sammen. Men det ble enda mer uforståelig at han simpelthen har nektet å møte henne, slik det fremgikk av avisen tirsdag. Grung var jo bedt av partistyret å snakke med ham!

Trond Tystad føler seg åpenbart hevet over partiorganisasjonen. Styret er tross alt valgt av årsmøtet og har sine fullmakter derfra. Jeg vet rett og slett ikke hva jeg skal tro, fortsetter Rambøl.

Aldri opplevd liknende

Han tilføyer at han gjennom sine mange år som aktiv i Arbeiderpartiet aldri har opplevd noe tilsvarende. Så vidt han vet har det ikke tidligere skjedd at en heltidspolitiker med mandat fra partiet har nektet å samtale med styrets leder.

Rambøl har også et lite stikk til Ruth Grung:

— Det er noe merkelig at hun ikke sa ifra straks, da hun ble intervjuet, at Tystad rett og slett nektet å møte henne. Det skulle da ikke være noen grunn til å holde en slik oppførsel av finansbyråden skjult for partiorganisasjonen.

Bør få konsekvenser

— Bør saken få noe etterspill?

— Ja, jeg mener at den bør få konsekvenser. Men jeg vet ikke på stående fot hva slags.

— Du er jo formann i nominasjonskomiteen?

— Det vi nå har snakket om gjelder en prosess i organisasjonen, om viktige elementer i partikulturen. Nominasjonen får vi komme tilbake til når partilagene har uttalt seg.

— Hvilken kommentar har du til de åpenbare kommunikasjonsproblemene i partiet her lokalt?

— Det nytter ikke å kommentere det. Svaret gir seg selv.