Tidligere i dag ba Statnett politiet om assistanse etter at de hadde observert demonstranter i nærheten av landingsplassen til helikopteret.

Statnett skal ha opplyst politiet om at demonstrantene løp under et helikopter som prøvde å lande.

Dette har Hardangeraksjonistene avvist på det sterkeste.

— Sikkerhetsrisiko

— I dag tidlig var det demonstranter på to mastepunkter på ledningen. Det at det er folk på bakken når det skal flys ut folk og utstyr med helikopter, utgjør en sikkerhetsrisiko, og Statnett ba derfor politiet om bistand til å få personene bort fra anleggsstedene, sier Irene Meldal, kommunikasjonssjef i Statnett.

Hun sier at Statnett fryktet at de ville bevege seg mot landingsstedet for helikopteret.

— Entreprenøren meldte så til Statnett at demonstrantene var i bevegelse i terrenget og derfor meldte vi fra til politiet. Om politiet også har vært i kontakt med andre om saken, kjenner ikke vi til, sier Meldal og utdyper:

-I og med at helikoptertransport er forholdsvis risikofylt, er det en stor sikkerhetssone rundt et helikopter. Det utgjør dermed en sikkerhetsrisiko at det er folk på bakken innenfor denne sikkerhetssonen.

- Usmakelig

Hardangeraktivistene mener påstandene er direkte usanne.

— Det blir enda mer usmakelig i lys av den tragiske ulykken i Ullensvang og vi tar avstand fra en slik sverting av Hardangeraksjonen, sier Håvard Gjerde, aktivitetsleder i Hardangeraksjonen.

Han sier videre at Hardangeraksjonen konkluderer med at aksjonen er vellykket når Statnett «tyr til slike desperate utspill.»

— Statnett er kjent med at passiv ikke-voldelig motstand er verdigrunnlaget til aksjonen, understreker Gjerde.