Nå risikerer Rick's Bar i første etasje å miste skjenkebevillingen i to uker etter kontrollen 3. juni i år. Rick's har etterpå fått åtte prikker på «skjenkesertifikatet». En slik prikkbelastning medfører inndragning av skjenkeløyvet for en begrenset periode. Kontor for skjenkesaker har innstilt på tørre kraner i to uker. Helsebyråd Liv Røssland (Frp) støtter dette. Byrådet skal behandle saken over nyttår.

– Blir det vedtatt, kommer vi til å anke, sier daglig leder Tom Greni.

Høyhælte sko

Rick's bestrider skjenkekontrollørenes oppfatning av at kvinnen var beruset. I sine kommentarer til saken skriver Rick's advokat, Olaf Kr. Saggau Holm, at han har vært i kontakt med den aktuelle kvinnen. Advokaten opplyser at kvinnen nekter for at hun var åpenbart påvirket, og at hennes ustø ganglag skyldtes høyhælte sko, i kombinasjon med at hun er født og oppvokst på Herdla.

I følge kvinnen er verken hun selv eller andre på Herdla vant med å gå i høyhælte sko. Det skal ha ført til at hun fikk ustø og vinglete gange.

Kolliderte med folk

Skjenkekontrollørene ankom Rick's ved 00.30-tiden 3. juni. De opptrådte anonymt, satte seg ned, og observerte etter en halvtime en ca 30 år gammel dame som svaiet og støtte inn i folk da hun beveget seg i lokalet. Da hun sto ved baren, skal hun, i følge kontrollørene, ikke greid å stå rett og ha rotet i vesken sin i fem minutter. Likevel fikk hun kjøpe en øl. Deretter skal kvinnen ha sjanglet mot døren og opp en trapp som hun brukte hele bredden av for å forsere. Kontrollørene skriver i sin rapport at de kjente sterk spritlukt av henne. Da kontrollørene kontaktet en vakt, ble damen bortvist.

Gikk dårlig med fottøyet

Daglig leder Tom Greni var på vakt denne kvelden, og snakket med kvinnen.

– Hun pekte ned på beina sine, og sa hun var fra Herdla. Hun spurte hvor ofte jeg trodde at folk fra Herdla gikk i høyhælte sko. Hun sa at det ikke gikk så bra med fottøyet, sier Greni.

Han peker ellers på at det var 1000 gjester den aktuelle kvelden og at Rick's fikk skryt for god orden og gode rutiner.

Verken dørvakten som bortviste den aktuelle gjesten eller Greni, oppfattet kvinnen som åpenbart påvirket.

– Hun sa selv at hun ikke hadde drukket så mye. Jeg anmodet kontrollørene om å snakke med henne, men de var arrogante og avslo dette, sier Greni.

Han mener derfor at saken ikke er tilstrekkelig belyst til å inndra skjenkeløyvet i to uker.

Mojo i samme båt

Også Mojo risikerer at de må servere gjestene alkoholfri drikke i to uker. I følge kommunens skjenkekontrollører unnlot vaktene 11. november å vise bort en åpenbart påvirket person. Skjenkestedet i Eldoradogården er tatt for samme type lovbrudd to ganger tidligere i år. Byrådet vedtok 5. desember å inndra skjenkebevillingen i to uker etter disse sakene. Nå risikerer skjenkestedet ytterligere to uker med tørrlagte ølkraner og korkede vinflasker.

Rune Nielsen