Mannen er dømt for legemsfornærmelse og utuktig handling til fengsel i ett år og to måneder etter et angivelig voldtektsforsøk i Vaskerelvsmauet i fjor. Han må også betale 75.000 kroner i erstatning til kvinnen.

— Jeg skjønte ingenting da jeg leste dommen. Samboeren min og jeg hadde bestilt et hotellopphold for å feire at marerittet endelig var over. Det ble ikke helt som planlagt, forteller 42-åringen til Bergens Tidende.

Mannen traff kvinnen på et utested en tirsdagskveld i april 2001. Mot slutten av kvelden endte de opp i Vaskerelvsmauet etter å ha kjøpt røyk på 7-Eleven. Kvinnen forklarte i retten at 42-åringen da holdt en hånd over munnen hennes, la henne ned på bakken og dro av henne både buksen og trusen før hun kom seg unna.

- Ville ha drosjepenger

42-åringen hevder fortsatt sin uskyld, og har anket dommen til Gulating lagmannsrett.

Nå vil han fortelle sin versjon, men av hensyn til familien ønsker han ikke å stå frem med navn eller bilde.

— Kvinnen lyver når hun sier jeg prøvde å voldta henne. Det som skjedde var at hun ba meg om penger til drosje hjem. Inne i smauet tok hun tak i beltet mitt mens hun tagg og ba. Jeg sa bestemt nei, tok tak i skuldrene hennes og skjøv henne bort fra meg, sier 42-åringen.

Trebarnsfaren mener at hans kontante avslag er årsaken til anklagene mot ham.

— Hun ble rasende og skrek «Dette skal du angre på! Du skal ikke kunne vise deg på byen igjen!», hevder 42-åringen.

Nå håper han at saken blir behandlet på nytt i lagmannsretten.

— Voldtektsforsøk er en grusom forbrytelse å ble beskyldt for. Jeg håper lagmannsretten vil la tvilen komme tiltalte til gode slik som den skal.

- Senker beviskravene

Advokat Kaj Wigum er forsvarer for 42-åringen. Han reagerer på at retten kun dømte mannen på indisier.

— En kan tidvis få inntrykk av at kravene til bevisførsel legges lavere i voldtektssaker. Selv om det er mye følelser inne i bildet, må det være de kalde fakta som avgjør, sier Wigum og utdyper:

— I dette tilfellet står det kun påstand mot påstand. Min klients forklaring er uten noen brister, mens kvinnens fremstilling på mange steder bryter med politiforklaringen. Jeg mener at det er en rimelig tvil tilstede som burde komme min klient til gode, sier Wigum.

Fornøyd med dommen

Kvinnens bistandsadvokat, Trine Birgit Rysst, var derimot særdeles fornøyd med dommen.

— Straffen er helt riktig, og jeg er spesielt glad for at retten har tatt hensyn til hvor mye denne alvorlige saken har preget henne, sier Rysst. Hun finner kvinnen særdeles troverdig.

— Forklaringene hennes spriker nesten ikke i det hele tatt, og i hvert fall ikke på de mest alvorlige punktene, sier hun.