I en pressemelding ber AUF i Hordaland regjeringen om å snu i Nathan-saken. Lokallagsleder Linn Kristin Engø mener det er uforsvarlig å sende barn som er født og oppvokst i Norge ut av landet, og AUF i Hordaland krever «at det tas større individuelle hensyn».

— Her må deres tilknytning til landet, språket og kulturen vår, veie tyngre enn innvandringspolitiske hensyn, skriver Engø, som «skjemmes over den behandlingen de 400 papirløse barna får i Norge».

- En urettferdig asylpolitikk

— Nathan er et av flere symbol på en urettferdig og inhuman asylpolitikk. Noen mener at man ikke skal uttale seg om enkeltskjebner, men det er enkeltskjebner som skaper helheten. Når så mange enkeltpersoner blir behandlet på en inhuman måte, ja, da er det også noe fryktelig urettferdig med systemet, skriver Engø i pressemeldingen.

Saken dreier seg om Nathan Eshete (6). Han er født og oppvokst i Norge og går på Ytre Arna barne- og ungdomsskole. Norge undertegnet tidligere i år en returavtale med Etiopia som kan føre til at Nathan og familien må reise fra Norge.

Lokalsamfunnet har engasjert seg sterkt i saken, og gikk før jul i fakkeltog for familien.

Refser moderpartiet

Aina Heldal Bøe har skrevet to brev til statsminister Jens Stoltenberg om saken, men som bt.no skrev tidligere torsdag, var svaret nedslående.

— Vi mener at Arbeiderpartiet ikke kan stå inne for politikken som i dag føres. Sett opp mot våre idealer om en mer solidarisk verden, oppleves Norges behandling av asylbarna som paradoksal, skriver AUF i Hordaland.