• Da Karen Skjeveland f. Toppe var på norgesbesøk i Åsane i 1947 filmet hun deler av bryllupsfeiringen til nevøen Alf Martin Toppe og kona ”Maisen” Marie f. Bøe. Onsdag er det mulig å se den unike filmen!

For en tid tilbake fikk Åsane Historielag låne noen godbiter fra åsabuen Sjur Arvid Toppe. Det ene var et vel 40 år gammelt avisutklipp om hans mor, ”Maisen” Marie Bøe, byjenta som ble bondekone i Åsane . I tillegg til avisutklippet, fikk vi låne et filmopptak fra ”Maisens” bryllup i1947.

Tante fra Amerika filmet deler av bryllupsfeiringen

Brudgommens tante Karen Skjeveland f. Toppe var bosatt i Amerika. I 1947 var hun hjemme i Åsane på besøk. Med seg hadde hun filmapparat som ble flittig brukt under besøket. Deler av bryllupsfeiringen til nevøen Alf Martin Toppe og ”Maisen” Marie Bøe er filmet, i tillegg viser filmen også innseilingen til Bergen med Håkonshallen i ruiner. Deler av filmen er faktisk i farger.

En del av bryllupsgjestene fra 1947 lever fremdeles. Onsdag 25. februar kl. 1830 vil noen av dem, i tillegg til andre slektninger, komme til Åsatun og fortelle om bryllupet og om filmen.

Filmfremvisning i Åsatun onsdag

Vil du se dette unike filmopptaket? Kom til Åsatun på onsdag, kl. 1830. Arrangementet er selvfølgelig gratis og åpent for alle.

Lenker på bt.no/asane:

Byjente som bondekone

Kjerringa mot strømmen

Glimt fra fortiden

Maisen Toppe