Sigmund Gravdal (65) ble funnet død i sitt eget hjem på Sandvoll i Kvinnherad 24. juli 2013. To kvinner ble pågrepet. En 47 år gammel kvinne har sagt at hun slo Gravdal i hodet med en slegge, men at dette skjedde i selvforsvar.

Hun sier videre at hun var alene om drapet.

— Møtes i fengselet

Hennes elleve år yngre venninne har hele tiden nektet for at hun var i huset da dette skjedde.

— Jeg reagerer på at politiet vil holde henne fortsatt i varetekt. Hun har de siste ukene sittet i fengsel uten isolasjon og har møtt den andre kvinnen flere ganger daglig. De har hatt full anledning til å diskutere saken, sier Frode Skogvold, forsvarer for 36-åringen.

— Hvordan kan da politiet mene at det er fare for at hun skal forspille bevis, legger han til.

Reagerer

Skogvold sier at kvinnen har forståelse for at hun måtte sitte fire uker i varetekt etter drapet.

— Men nå har hun vært i fire avhør, og politiet har hatt tid til å gjøre sine undersøkelser. Da reagerer jeg på at de fortsatt vil holde henne, sier han.

Politiadvokat Eli Valheim ønsker ikke å begrunne hvorfor hun ber om at den yngste kvinnen skal varetektsfengsles videre i fire uker.

— Dette vil jeg begrunne i fengslingsmøtet fredag, sier hun.

Etter det BT forstår har ikke politiet mottatt svar på krimtekniske undersøkelser som kan gi svar på hva som skjedde i leiligheten.

Nødverge

I avhør skal den eldste kvinnen forklart at Gravdal kom med seksuelle tilnærmelser mot henne. Hun skal ha avvist ham, og han skal ha angrepet henne. Hun har altså forklart at hun var alene om dette.

Gravdal ble funnet på gulvet i sin egen gang. I nærheten av avdøde lå blant annet en hammer, en blodig øks og en slegge.

47-åringens forsvarer, Odd Arild Helland, har tidligere uttalt at nødverge kan bli et tema.

Ifølge Eli Valheim har den eldste kvinnen samtykket til at fengslingsmøtet hennes går som kontorforretning. Det vil si at hun selv ikke møter i Bergen tingrett fredag, i motsetning til hennes yngre venninne.