Det var 8. desember at Torbjørn Bauge døde etter et slagsmål hjemme i sin egen bolig. En 40 år gammel kamerat og eks-bokser er siktet for volden.

Mandag ble han løslatt fra varetekt av Haugaland tingrett fordi de mener det ikke lenger er fare for bevisforspillelse i saken.

— Husker ingen gjenstand

Obduksjonsrapporten etter dødsvolden skal ifølge avisen Sunnhordland vise at skadene på offeret ikke samsvarer med at han bare er slått med knyttnever. Ifølge avisen skal blant annet blodspor på et stolbein være blant tingene som nå blir undersøkt av Kripos.

Den siktede 40-åringen skal ha forklart i avhør at han brukte vold mot Bauge, men at han ikke husker noe om en gjenstand.40-åringen har hele tiden hevdet at han og konen ble angrepet av Bauge, og at han slo for å forsvare seg. Dette blir også gjengitt i kjennelsen fra tingretten, ifølge Sunnhordland. Bare de tre skal ha vært tilstede da slagsmålet fant sted.

Politiet anker ikke

Politiet ba egentlig om fortsatt varetekt for 40-åringen. Tirsdag sier politiadvokat og påtaleansvarlig Thor Buberg til BT at de likevel ikke vil anke løslatelsen.

Han mener etterforskningen er kommet så langt at politiet vil komme i mål — selv om siktede er på frifot.

— I all hovedsak er det resultater fra Kripos’ analyser vi venter på. De mest sentrale vitnene er også avhørt, sier Buberg. Retten mener det heller ikke vil støte allmennheten om den dødsvoldsiktede 40-åringen er på frifot, selv om politiet argumenterte med det da de ba om forlenget varetekt.

— Som sagt så aksepterer vi det tingretten har sagt og anker ikke, sier Buberg.