— Jeg har opplevd hele spekteret, fra det veldig truende til det som er mer slibrig, sier Lisbeth Iversen (KrF), som er byråd for miljø og byutvikling.

Hun har fått både tekstmeldinger, e-poster og opplevd folk som har vært sinte og truende.

— Det finnes mange nyanser. Det grove og aktivt sjikanerende har jeg meldt fra om. Det har også blitt politivarslet, sier Iversen.

Håper på forskning

Hun har sittet i byrådet i Bergen i åtte år, og opplever at både media og andre tillater seg helt andre benevnelser på kvinner enn menn. Iversen er svært glad for at Hilde Sandvik i sin kommentar «Skamtalen» i BT tidligere denne uken tok opp temaet.— Problemet er at i det øyeblikket du prøver å fortelle om sånne ting, virker det som om mange synes det er sytete. Det er litt av det Hilde Sandvik er inne på. Da får du høre at det ikke var ment sånn, sier byråden.

Men hun er minst like opptatt av de tilsynelatende små tingene, som at kvinnelige statsråders frisørbesøk kommenteres i Dagens Næringsliv.

— Det skjer ikke med mannlige politikere. Sånt underkjenner autoriteten til kvinner, sier hun.

Hun håper noen vil forske på ordbruk rundt kvinnelige ledere.

- Rabiat blogger

Byrådskollega Monica Mæland (H) sier hun ikke har mottatt sjikane av denne karakter.

— Men jeg synes det er helt uakseptabelt at kvinner utsettes for dette, og derfor er debatten veldig viktig, sier hun.

Marit Warncke er leder for Bergen Næringsråd, og har opplevd å få en svært stygg melding på Facebook. Ordlyden er så ille at den ikke kan gjengis i Bergens Tidende.

— Jeg gjorde ingenting med det, annet enn at jeg prøvde å finne ut hvem det var. Han skrev med fullt navn og jeg fant ut at det var en rimelig rabiat blogger, som var veldig hatsk mot kvinner, sier Warncke.

Si din mening under!