Raset på Toskedalsveien mellom Gammarsvik og Toskedal i Vaksdal kommune, fører fremdeles til at veien er stengt.

I slutten av februar åpnet deler av veien for syklister og gående. Men fremdeles er det ikke mulig å passere på stedet med bil.

— Vi vet ikke når veien blir åpnet for normal trafikk. Det er foreløpig umulig å si, forteller Torstein Mehus, avdelingsleder for samfunnsutvikling i Vaksdal.

- En stor jobb

Sikringsarbeidet skal være fullført på stedet. Nå vil kommunen snart sette i gang med å se på anbudene for arbeidet med å bygge opp igjen veien.

— Vi vil ha anbudsåpning 9. april. Jeg har ikke tall på hvor mange som har kommet inn, sier Mehus.

Han ønsker ikke å kommentere hvilke kostnader det vil være for å få veien tilbake i stand, men er likevel klar på at det vil ta tid.

— Det er en stor jobb. Vi snakker nok om mer enn en ukes arbeid når de setter i gang, forteller han.

- Håper å åpne før juni

18 personer er fremdeles isolert av raset som tok med segdeler av veibanen om kvelden 18. februar.

Ordfører i Vaksdal, Eirik Haga, forteller at innbyggerne så langt vært svært løsningsorienterte.

— Mange har organisert seg så man har bil på begge sider av raset, og passerer til fots over selve raset. Det er tungvint, og på ingen måte en holdbar løsning på sikt, sier ordføreren.

Haga håper at veien skal kunne åpnes før juni, men heller ikke han kan gi noe eksakt tidspunkt.

Satte inn vakthold

Kommunen har i perioder satt inn vakthold på stedet, etter at flere personer forsøkte å passere rasstedet til fots før sikringsarbeidet var fullført.

Rådgiver i konsulentselskapet Multiconsult, Asbjørn Øystese, sa i slutten av februar til BT at han aldri tidligere hadde opplevd at folk bevisst prøver å ferdes på steder hvor det har gått ras og pågår sikringsarbeid.