EIR STEGANE

Han var på Åsane senter for å handle med kona Vigdis og sønnen Bjørn (2) i går. Da de kom inn på senteret i 13.30-tiden hørte de en pipende lyd.

— Det hørtes ut som en lekebil, beskriver Vigdis.

— Ja, eller som om de skulle annonsere billige poteter, sier John Magne.

De gikk inn i bokhandlene som var full av folk, og begynte å se på bøker. Lyden fortsatte, og så hørte de en stemme på høyttaleranlegget.

— Vi hørte ikke hva som ble sagt. Det var skurrete og uforståelig. Vi så ut av butikken, for å finne ut av hva som skjedde, men ingen av dem som gikk forbi høyttaleren reagerte heller. Derfor fortsatte vi å handle. Etter en stund kom betjeningen bort til oss og sa at vi måtte forlate senteret fordi brannalarmen gikk. De måtte gi beskjed til hver enkelt kunde, forklarer ekteparet.

Senteret ble etter hvert tømt for folk. Alle gikk rolig mot utgangene og brannvesenet kom.

— Utenfor var det heller ingen alarm, så mange kunder var på vei inn da alle egentlig skulle være ute, sier John-Magne.

I denne perioden var det flere av kundene som ringte BT fordi de reagerte på at brannalarmen var så utydelig, og at informasjonen var dårlig.

— Det er tross alt veldig mye folk her på en lørdag. Vi synes det er bekymringsverdig at varslingsanlegget er så dårlig at betjeningen må pikke hver enkelt kunde på skulderen før vi forstår at det er brannalarmen som går, sier familien Haugen.

Etter et kvarters tid hadde brannvesenet gjort sin sjekk, og alle kundene slapp inn igjen.

— Vi kom inn igjen, og 14.53 gikk alarmen på nytt. Det var akkurat den samme runde, lave lyden, men da visste de fleste hva det var, så da gikk vi ut uten at noen måtte si det til oss, sier John-Magne.

Det brant ingen steder på Åsane senter i går. Det var en teknisk feil som førte til at alarmen gikk.