Det var tettpakket foran scenen på Torgallmenningen i duskregnet. Arrangørene anslo 800 fremmøtte.

STØTTEN VARMET: Nathan fikk masse støtte fra de frammøtte i Bergen sentrum onsdag kveld.
ØRJAN DEISZ

— Fantastisk at det møter opp så mange. Jeg tror det viser at folk forstår hvor forferdelig politikk vi fører mot barna, sier initativtaker Aina Heldal Bøe.

- Nathan bare et eksempel

Mange hadde kommet fra Ytre Arna, naboer og klassekamerater av Nathan, 6-åringen som står i fare for å bli sendt ut av landet sammen med sine etiopiske foreldre.

Den medievante gutten sjarmerte foran scenen, og var i strålende humør. I dag ble det kjent at Nathan får bli i Norge inntil videre, og at saken hans skal få en ny behandling. Men fortsatt er det 449 andre barn som er i samme situasjon, og dagens vedtak gjelder ikke dem.

ENGASJERT: Aleksander (8) var blant de mange barna som ville gi sin støtte til Nathan og andre i samme situasjon.
ØRJAN DEISZ

— Jeg tror folk klarer å engasjere seg også i disse sakene, selv om ikke alle får like mye medieoppmerksomhet. Nå har de sett et eksempel på en gutt som har bodd hele livet sitt i Norge. Vi kan ikke slå oss til ro med at akkurat han får vurdert saken på ny. Alle sakene bør stilles i bero, sier Heldal Bøe.

Hun oppfordret alle som var til stede til å skrive på facebook-siden til Jens Stoltenberg og sende en e-post til statsministerens kontor om saken.

- Svin på skogen

Den andre arrangøren av demonstrasjonen, AUF i Hordaland, kom med harde angrep på egen regjering.

— Det er uforståelig for meg hvordan justisministerGrete Faremos holdning og politikken som føres kan være forenlig med FNsbarnekonvensjon, som Norge har skrevet under på og er forpliktet til åfølge.

Politikken som regjeringen fører overfor papirløse barn er umenneskelig og hensynsløs, sa Linn Kristin Engø, leder for AUF Hordaland.

Hun lovet å kjempe imot at barn som er født og oppvokst i Norge skal sendes med fly til et land de aldri har vært i før.

— Det er mitt og AUF sitt ansvar å gi beskjed når regjeringen har en politikk som er så gal. I asylpolitikken har regjeringen så mange svin på skogen nå, at det er helt nødvendig å være klar i talen, sier Engø.

Til helgen har Hordaland Ap fylkesårsmøte. Da håper Engø at fylkeslaget vil følge mange andre, og vedta en resolusjon med klar beskjed til regjeringen om å føre en mer human asylpolitikk.

Hilste fra Lysbakken

En annen som angrep egen regjering, var SVs Oddny Miljeteig.

— Regjeringens asylpolitikk tåler ikke møtet med mennesker, sa Miljeteig - og hilste forsamlingen fra sin nybakte partileder, Audun Lysbakken.

Miljeteig fikk stor applaus for sin engasjerte tale.