— Norge fører en umenneskelig og forkastelig asylpolitikk. Det er en skam at et slikt «demokratisk» og «fritt» land som Norge holder på som vi gjør, uten ettertanke! sier Sara Marie Skaug Bjørkly i Papirløses Rettigheter Bergen.

Organisasjonen som står bak mandagens aksjon på Torgallmenningen til støtte for Nathan og andre barn som står i fare for å bli sendt ut av Norge.

Mellom 100-200 personer møtte frem for å delta i demonstrasjonen.

«Alle skal ut»

— De er like mye norsk som meg og deg, og på ingen måte en trussel for det norske samfunnet. Jens Stoltenberg talte stolt om alle tiltakene vi må iverksette for at alle skal ha det bra i Norge, under sin 1. mai-tale. Men med alle mener han tydeligvis bare nordmenn med de «rette» foreldrene, sier Skaug Bjørkly.

Blant de andre organisasjonene som deltok med appeller var Nye SOS Rasisme som hadde en tydelig brodd til Arbeiderpartiet.

— Partier som smykker seg med slagord som «Alle skal med» driver en asylpolitikk som best kan beskrives som «Alle skal ut», sier Åsmund Hatlestad.

Dette satte tonen for den spontane aksjonen.

Vil ikke reise

7 år gamle Nathan er født og oppvokst i Norge. Både han og familien har fått endelig avslag på omgjøringsbegjæring fra UNE (Utlendingsnemnden) og må ut av Norge 16. mai.

Familien som er bosatt i Ytre Arna har ingen planer om å forlate landet frivillig, slik UNE krever.

— Nei, aldri i livet. Vi kommer ikke til å reise før politiet står på døren, sa pappa Asfaw Eshete til bt.no da det ble kjent at familien måtte reise.

Selv om foreldrene har begynt å miste håpet, prøver de å berolige sønnen.

— Jeg forteller ham at han bare skal være rolig og at vi skal prøve å fikse det. Hva annet kan jeg si.

Asfaw sier det ikke går et minutt uten at han er redd.

KONSTANT FRYKT: Familien Eshete ber for at Nathan skal få være i Norge. - Nathan er født og oppvokst her og kjenner ikke til noe annet. Livet hans er her, sier mamma Zinash Assefa.