• De to dødsulykkene vi har hatt her ute, er skremmende. Folk er preget av det som har skjedd.

Det sier de fire kollegene på Eikanger Hagesenter i Lindås kommune nord for Bergen. Arne Martin Eknes, Ranveig Valla Eknes, Anna Kristin Fyllingsnes og Hanne Tvedt arbeider like ved E39. De har utsikt til stedet der Frode Furnes mistet livet i en trafikkulykke natt til 1. januar.

Sorg og fortvilelse

Noen hundre meter i motsatt retning, mot Knarvik, omkom Karsten Stall Osmundsen denne uken. Han var på vei til jobben i Tine på Minde. I begge ulykkene mistenker politiet førerne i de to andre bilene for å ha vært påvirket.

— Det er forferdelig det som skjer, og det preger alle oss som bor her ute, sier Ranveig Valla Eknes.

— Vi merker det på kundene som kommer inn i butikken. De er preget av sorg og fortvilelse. De kommer ikke inn og sier «hei». Og det er forståelig, ettersom det er mange som kjenner dem som mistet livet eller deres pårørende, legger hun til.

- Mye stygg kjøring

Mens bt.no snakket med de ansatte torsdag formiddag, hørte vi lyden av biler som suste forbi i 80-sonen. De ansatte har synspunkt på kjøringen de daglig er vitne til.

— Farten er altfor høy, og det er mye stygg kjøring. Det er 80-sone, og svært mange sjåfører ligger i både 90 og 100 kilometer i timen, sier Arne Martin Eknes.

Samtlige ønsker seg redusert fart på strekningen.

— Det hadde vært bra å få fartsgrensen ned i 60, mener Eknes.

Uskyldige rammet

De har selvsagt fått med seg at politiet mistenker at de overlevende sjåførene fra de to dødsulykkene har vært påvirket av rus.

— Det er så unødvendig. Folk er opprørt. Det er ikke glatt på veien, men likevel blir uskyldige rammet, sier Anna Kristin Fyllingsnes.

De fire håper at de to dødsulykkene nå får folk til å tenke seg om før de setter seg ruset bak rattet.

OMKOM: Karsten Stall Osmundsen mistet livet da han skulle på jobb i Bergen tirsdag 7. februar. Han endte sitt liv her i Hjelmåstunnelen. Politiet mistenker at føreren i motgående bil var beruset.
PER LINDBERG
OMKOM: Frode Furnes mistet livet natt til 1. nyttårsdag i Sauvågen på E 39 i Lindås. Føreren i motgående bil var beruset.