I avhør søndag formiddag ble Seim og hans advokat Arthur Duus forelagt en lang liste over uttak, etter hva Bergens Tidende erfarer knyttet til selskapene Mjellem & Karlsen Eiendom AS og Mjellem & Karlsen AS.

Det totale beløpet skal være 25 millioner kroner. Seim er også siktet for en rekke brudd på regnskapsloven, blant annet i Vågen Eiendomsselskap.

— Seim ble veldig overrasket da han ble pågrepet. Og han forstår ikke grunnlaget for siktelsen, sier Duus.

Han satt sammen med sin klient i avhør fra klokken 11 søndag formiddag til om lag klokken 16.30. Avhørene starter på nytt tidlig i dag.

— Han har begynt på en gjennomgang sammen med politiet. Uttakene har ingenting med økonomisk utroskap å gjøre, men med forpliktelser selskapet har hatt. Seim samarbeider, og er innstilt på å fortsette med det mandag.

Etter pågripelsen like etter klokken 21 lørdag kveld, er Seim holdt på politihuset. I dag blir han trolig fremstilt for varetektsfengsling.

— Vi er informert om at siktelsen er foreløpig. Vi mener noe av dette beror på rene feil og misforståelser og regner med noen av punktene vil bli frafalt, sier Duus, men vil ikke konkretisere.

Etter hva Bergens Tidende erfarer ligger det flere punkter i grunnlagsmaterialet til politiet som det ennå ikke er tatt ut siktelse for.

Seim er foreløpig siktet for to forhold etter straffelovens paragraf 275 og 276, som omhandler henholdsvis økonomisk utroskap og grov økonomisk utroskap. Han er i tillegg siktet for brudd på regnskapsloven.

— Hvordan reagerer Seim på det som er skjedd?

— Det går helt klart inn på ham. Han opplever pågripelsen og siktelsen som en overdramatisering av hva som faktisk er skjedd.

Duus har også vært i kontakt med Seims kone, men vil ikke si noe annet enn at familien tar det tungt.