Politiet ba om fire ukers varetekt for 56-åringen som er siktet for å ha drept sin 59 år gamle kamerat i en leilighet i Michael Krohns gate tirsdag kveld.

Det har de fått medhold i fra Bergen tingrett. Mannen er nå varetektsfengslet i fire uker.

— Han sier at han ikke husker noe fra hendelsen, men at det fremstår som uforståelig for ham at han skal ha drept sin beste venn, sier mannens forsvarer, Jostein Alvheim.

56-åringen aksepterte å sitte de neste fire ukene i varetekt.

— Han ser vel at siden han ikke kan huske noe og bidra med noe som helst om hendelsesforløpet, kan politiet ha behov for å få etterforske, sier Alvheim.

Bevisforspillelse

Tingretten mener det er fare for bevisforspillelsesfare, og at det gjenstår mye etterforskning med både vitneavhør og prøvetaking.

Han er også siktet for å ha utøvd vold mot to andre som var til stede i leilgheten.

Fengslingsmøtet begynte klokken 12.50. På grunn av referatforbud, kan ikke BT referere hva som blir sagt. Den 56 år gamle mannen snakket med dommeren om punktene i siktelsen mot ham.

56-åringen får også brev— og besøksforbud. Han anker ikke kjennelsen.

Føler seg trygge

Politiet føler seg trygge på at 56-åringen var den som utførte drapet.

— Vitner i leiligheten har utpekt ham som gjerningsmannen. De har forklart at han gikk til angrep på avdøde med en kniv, sier politiadvokat Ørjan Ogne.

Politiet har beslaglagt flere kniver i 56-åringens leilighet, men har så langt ikke endelig identifisert kniven som ble brukt.

I innledende avhør har siktede nektet for å ha vært til stede i leiligheten. Han erkjente ikke straffskyld på torsdagens fengslingsmøte. .

Mannen som døde ble angrepet først. Han ble påført stikkskader i halsen og i brystet, og ble erklært død på akuttmottaket ved Haukeland.

Skulder og hender

De to andre, en 61-åring og en 50-åring, ble lettere skadet. Førstnevnte ble ifølge politiet stukket i hånden. 50-åringen ble stukket i skulderen.

Drapsvåpenet skal ha vært en forholdsvis stor «Rambo-kniv» med taggete blad.

BT møtte natt til tirsdag en av mennene som ble angrepet i leiligheten. Da fortalte han hvordan hans 56 år gamle barndomskamerat gikk til angrep på 59-åringen.

— Jeg så kompisen min bli stukket i siden. Vi andre prøvde å gripe inn, men da angrep han oss også. Jeg husker bare at jeg så kniven komme rett mot ansiktet mitt. Jeg grep den, og vred knivbladet innover, slik at jeg ble kuttet i hånden, sa 61-åringen.