— Man er alltid forberedt på at slike ting kan skje når man holder på med dette. Likevel er det uendelig tragisk, sier Even Rokne.

46-åring døde

For et par dager siden snakket den erfarne fallskjermhopperen fra Voss om kameratene sine som døde i flyulykken på Voss. Begge to var aktive i det lokale luftsportmiljøet. Rokne reagerte på ulykken med sorg.

— Det er bare forferdelig tragisk. Når sånt skjer ønsker vi mer enn noe annet å finne ut hva som har skjedd, slik at vi kan lære av det, sa Rokne til BT.

I går ble Rokne vitne til en tragisk ulykke da han deltok i et rekordforsøk sammen med 220 personer i Arizona i USA. 46-åringen Diana Paris døde da fallskjermen hennes ikke løste seg ut.

— Jeg landet like ved henne. Det var ikke noe å gjøre, hun var død, sier Rokne.

Ingen rekord

Han forteller at kvinnen fikk en feilfunksjon på hovedskjermen sin, og brukte for lang tid på å løse ut reserveskjermen. Dermed gikk hun i bakken uten at fallskjermen løste seg ut.

— Man er bevisst på at slikt kan skje når man holder på med denne sporten, sier fallskjermhopperen.

Den store gruppen fallskjermhoppere klarte ikke å sette noen verdensrekord under ulykkeshoppet, og heller ikke i hopp etter ulykken ble det satt ny verdensrekord, skriver VG.

— Man kan også bli drept når man prøver å krysse gaten. Det er trist, men sånt skjer, sier den amerikanske fallskjermhopperen Debbie Franzeze til AP.

Fra 28 land

Gruppen på 222 mennesker fra 28 land skulle falle fritt fra 18.000 fot, før de skulle danne en formasjon som et snøkrystall før de skulle løse ut fallskjermene sine.

— Gruppens størrelse hadde ikke noe å si for ulykken, sier talskvinne Gulcin Gilbert.

VITNE TIL DØDSFALL: Even Rokne er leder i Voss fallskjermklubb. Få dager etter at han fikk vite at to sambygdinger var drept i en flyulykke, ble han selv vitne til et nytt dødsfall.