— Jeg har møter med foreldrene, og forteller dem at sånn er det i Norge. Vi går på tur, vi har gym, vi svømmer. Hvis vi begynner med at de skal få lov å ha svømming for seg selv, går det imot alt vi har sagt om selve skolen og det vi ønsker å tenke om integrering.

Rektor Atle Fasteland er klar i sin tale. På Ny-Krohnborg skole i Bergen, der like over førti prosent av elevene har minoritetsbakgrunn, er det uaktuelt med kjønnsdelt undervisning.

**Les også:

— Greit med guttefri bading**

— Jeg får spørsmål om dette rett som det er. At gutter og jenter ikke kan ha svømmeundervisning sammen, er jeg utrolig skeptisk til.

Fasteland presiserer at fritidsgruppen ved Fridalen skole som BT omtalte i går, er et positivt opplegg for å aktivisere jenter med minoritetsbakgrunn. Han opplever ikke spørsmålet om religion og svømmeundervisning som noe problem ved skolen.

Dekkende badedrakter

Rektoren erfarer at foreldrene til elever med minoritetsbakgrunn går med på kravene.

— Skal vi drive med egne tilbud på bakgrunn av religion, har vi et problem. Da kan vi se for oss mange scenarier.

På Møhlenpris skole har rundt en tredjedel av elevene minoritetsbakgrunn. Tidligere har skolen hatt tiltak med egne svømmegrupper både i undervisningssammenheng og på fritiden.

Skolen har også informert innvandrerforeldre om en type badedrakter som dekker mer av huden enn vanlig.

— Det ble informert om etter vårt initiativ. Så vidt jeg vet, har vi også elever som bruker den type badedrakter, sier rektor Kjetil Damm.

Vil vurdere egne grupper

Han opplyser at skolen ikke lenger opplever at muslimske jenter dropper svømmeundervisningen. Derfor finnes det nå heller ikke spesielle tiltak.

— Blir det flere elever som ikke ønsker å delta i undervisningen av religiøse årsaker, er egne grupper noe vi vil vurdere igjen, sier Damm.

Å skille gutter og jenter i undervisningen, er ikke nødvendigvis i strid med regelverket, mener Møhlenpris-rektoren.

— For vår del er det viktigste at barn lærer å svømme. Om vi får det til ved å dele opp undervisningen i en periode, ser vi ikke det som noe problem. Men kommer det pålegg ovenfra, vil vi forholde oss til det.

Bør skolene få lov til å skille gutter og jenter i svømmeundervisningen? Diskuter saken her.