Det sier Per Morken, rektor ved Sotra vidaregåande skule. Da de ansatte kom på jobb torsdag, var døren til skolens hvelv åpen. Borte var et mindre pengebeløp.

Ikke tegn til innbrudd

— Det er snakk om et beløp på under 2000 kroner. Vi forstår ikke hva som har skjedd og har politianmeldt saken, sier Morken.

Det var nemlig ikke tegn til innbrudd på skolen. For å få tilgang til hvelvet trenger man nøkler og en kode, opplyser rektoren. Saken er rett og slett et mysterium for de ansatte ved skolen.

Det er cirka 900 elever ved skolen som er fra 1978. Rektoren understreker at han ikke mistenker noen.

Rundt ti kvadrat

Selv om pengebeløpet som er borte, er forholdsvis beskjedent, er ikke hvelvet det. Morken anslår at det er rundt ti kvadratmeter stort, selv om det er ikke de store verdiene som oppbevares der.

— Jeg kom tilbake til skolen i 2009 og ble litt overrasket over at skolen hadde et så stort hvelv. Det var nok mer vanlig tidligere, men i dag har vi ikke behov for et sånt stort velv. Riktignok har vi eksamensoppgaver lagret der, og vi lagrer også en del materiell som vi arkiverer, sier Morken.

Ønsker tips

Han liker imidlertid ikke at penger er blitt borte og forteller at han nå vil undersøke sikkerhetssystemet på hvelvet og håper at saken oppklares.

— Safedøren var åpen, men sto inntil skapet da vi oppdaget dette torsdag morgen. Det er ikke mange som har tilgang til safen, men noen må jo ha kommet seg inn på skolen og åpnet den, sier rektoren.

Politioverbetjent Kjell-Bjørn Heggøy bekrefter at de har mottatt anmeldelse i saken.

Tips i saken kan gis til politiet på Sotra på 56315800.