GUNNAR WIEDERSTRØM

— Som finansbyråd har han vært ansvarlig for å styre byen mot et underskudd på nærmere 1 milliard kroner. Nå må det nye byrådet rydde opp, og iverksette tiltak som kan gi Bergen bedre økonomi, sier Høyres gruppeleder, Hilde Onarheim.

Hun mener byrådet hadde sluppet dette tiltaket dersom byen hadde vært bedre styr økonomisk. Onarheim sier Tystad møter seg selv i døren når han nå går mot å bruke parkeringspengene på denne måten.

— Tystad har flere ganger i posisjon gått inn for ikke å sette av penger til parkeringsfond, men i stedet bruke dem på drift.

Høyres gruppeleder maner alle partiet til å tenke på behovet for å bringe kommunens økonomi i balanse.

— I den situasjon vi er i må alle steiner vendes for å gi Bergen bedre økonomi. Vi ser det som uansvarlig å sette penger på fond nå når situasjonen er som den er. Både i Trondheim og Oslo betaler beboerne mer. Da må vi kunne regulere prisene opp til deres nivå.

Byrådet foreslår å øke prisen med 67 prosent til ca. 200 kroner i måneden. Pengene foreslås i sin helhet å bli brukt til kommunal drift. Ikke en krone blir satt av til bygging av nye parkeringshus for sentrumsbeboerne.