Perioden 12. november til 16. november 2005 ble fire dager i ren tortur for en 26 år gammel mann fra Bergen, om en skal tro en tiltale statsadvokaten nylig har kommet med.

Fem menn og to kvinner skal i dette tidsrommet bidratt til at 26-åringen ble holdt fanget i en leilighet i Fyllingsdalen og torturert på det groveste.

Tvangsklippet

Mens han skal ha blitt holdt innesperret, skal de alle ha slått og sparket ham gjentatte ganger i hodet. Han skal ha blitt skåret i det ene øret med en saks og fått vridd den ene fingeren slik at den ble forstuet. I tillegg skal han ha blitt fastbundet, skamklippet og tvangsfôret med en blanding av egg, Zalo, vann og eggeskall.

Etter en tid ble 26-åringen flyttet fra leiligheten i Fyllingsdalen til et hus nær Danmarksplass.

Mishandlingen fortsatte her og skal ha vært en del av en strategi for å få 26-åringen til å oppgi koden på minibankkortet hans, slik at de kunne tømme ham for penger.

Truet offerets mor

Fra leiligheten på Danmarksplass ble 26-åringens mor på Østlandet oppringt med et klart krav: Overfør 15.000 kroner til din sønns konto. Hvis du ikke betaler, blir han drept.

Moren klarte bare å skrape sammen 2500 kroner, som hun overførte.

Utpresserne hadde da sikret seg tilgang til 26-åringens kort og kode, og fikk tatt ut litt over 2000 kroner fra kontoen hans.

Flere av de tiltalte i denne saken er tidligere dømt for svært grove voldssaker. Tre av de syv tiltalte er også involvert i en annen kidnappingssak der en mann skal ha blitt voldtatt med en banan.

Det var bananvoldtekten som gjorde at politiet senere kom på sporet av denne kidnappingssaken.

Politiet betegner miljøet de har etterforsket i disse to sakene for svært rått og brutalt.