• Sjåføren vår bremset og kjørte litt ut, sier Andrea Raaen, som var passasjer i den norske bussen.

Raaen beskriver overfor NRK Sogn ogFjordane hvordan hun opplevde ulykken. Hun satt i lokalbussen som var på veifra Sogndal. I motsatt retning kom den svenske turistbussen.

— Litt før vi kom til broen i Fardal så vi en buss komme mot oss, og den kjørtemidt i veien. Sjåføren vår bremset og kjørte litt ut, men den andre fortsattemidt i veien og traff oss, før den skrenset ut. Han traff oss ganske hardt,sier Raaen til NRK.

Passasjerer fastklemt

Bilist Jack Eggum kom til stedet like etter at ulykken skjedde. Sammen medflere andre forsøkte han forgjeves å berge folk ut fra bussene.

— Den svenske bussen var flerret opp langs den ene siden, og vi så at det sattpersoner fastklemt. Vi forsøkte å rive løs setene for å komme til de skadede,men det var nytteløst, sier han.

Han beskriver åstedet som kaotisk. Flere av de involverte var tydelig i sjokk,forteller han.

Blødde fra hodet

— Sjåføren av den svenske bussen blødde fra et kutt i hodet, og var tydelig uteav seg. Etter å ha sett hvordan førersetet så ut, ble jeg overrasket over athan tilsynelatende ikke var alvorlig skadet. Han ble tatt hånd om av andre. Itillegg satt det skadede på gresset like ved veien, sier han.