Gripnar mener det var brudd på retningslinjene da barnevernstjenesten lot den mannlige miljøarbeideren dra på overnattingstur alene med en ung jente.

Han overtok arbeidsgiveransvaret for mannen etter turen til mormoren, men før Gol-turen. Men det var barnevernstjenesten, ikke BAU, som håndterte den.

— Brøt retningslinjer

Gripnar sier at det kun skal gjøres unntak når det har vært diskutert på forhånd og det er oppfattet som trygt.

— Men jeg kan ikke huske ett eneste unntak fra de 10 årene jeg har vært leder.

— Vi skal være veldig varsom med for nær fysisk kontakt mellom ungdom og terapeuter, spesielt på en akuttinstitusjon. Det er vanskelig å vite hvordan fysisk kontakt tolkes av ungdommene. Jeg vil fraråde for nær massasje, holding i hånden og stryking på armer og bein, sier Gripnar når BT viser ham bildet der miljøarbeideren blir massert av jenten.

Gripnar påpeker at ingen har sagt til ham at de har mistanke om seksuelle overgrep etter de to turene.

— Men det er uklokt å sette seg i en slik situasjon der du er alene med en ungdom på tur, sier Gripnar.

— Vedkommende har gjort ukloke ting og brutt retningslinjer.

- Riktig håndtering

Ansatte ved BAU kritiserer Gripnar og miljøarbeiderens tidligere leder, Lisen Fasting, for sin håndtering av miljøarbeideren. De mener ledelsen har vært svært unnvikende.

Begge avviser kritikken. Fasting sier at turen til mormoren ble akseptert fordi jenten og den ansatte skulle overnatte hos jentens slektning.

— Vi har håndtert denne saken slik vi fant det riktig. Noe mer kan jeg ikke si.

Også Gripnar sier at de har håndtert saken riktig, og at ansatte ikke kjenner alle detaljer i hva ledelsen gjør i personalsaker.