Rundt klokken 16.20 fredag ettermiddag fikk politiet telefon fra vekterne på Oasen senter i Fyllingsdalen om at en mann lagde kvalme.

— Oppførte seg truende

— Han nektet å fjerne seg fra stedet, og vekterne ba oss ta hånd om han. Det hadde vi ikke ressurser til da, sier Terje Hilland.

Ifølge operasjonslederen i Hordaland politidistrikt skal mannen i slutten av 30-årene en halv time senere ha gått på 4-bussen mot sentrum.

— Idet han gikk på bussen skal han ha truet en av vekterne med skrujern. Vekteren vil komme inn og anmelde forholdet, sier Hilland.

Kort tid etter fikk politiet melding fra en anonym melder om at en person oppførte seg truende mot sjåføren på nettopp 4-bussen.

Pågrepet i sentrum

— Vi antar at det er snakk om samme person. Vi sendte ut en patrulje, og bussen stoppet ved Bradbenken like forbi Fisketorget, sier Hilland.

Kort tid etter bussen stoppet gikk politiet om bord og pågrep mannen.

— Det foregikk uten dramatikk. Mannen blir tatt med til legevakten for vurdering før vi vil vurdere å sette ham i drukkenskapsarresten, sier Hilland.

Mannen er en kjenning av politiet.

- Mente han hadde fått for lite igjen

Kåre Enes, informasjonsleder i Tide, har snakket med sjåføren av bussen.

— Det var en passasjer som kom på på Oasen, betalte med 100 kroner og gikk og satte seg. Etter at bussen hadde begynt å kjøre gikk han fram til sjåføren og mente han hadde fått for lite vekslepenger tilbake, sier Enes.

Mannen skal ha hevdet han betalte med 1500 kroner.

— Det ble en diskusjon, og sjåføren anså situasjonen som så fastlåst at han tilkalte politiet for å få vedkommende fjernet fra bussen, sier han.

Etter at politiet hadde tatt med seg mannen anså føreren situasjonen som avklart og kjørte videre.

PÅGREPET: Politiet tok hånd om mannen like ved Bergenhus festning.
GERHARD FLAATEN