Da den thailandske kvinnen flyttet til Norge i begynnelsen av dette tiåret, håpet hun trolig på en god start på sitt nye liv i Norge.

Slik gikk det ikke, ifølge en tiltale som er tatt ut mot en nordmann som er gift med hennes søster.

Allerede den første sommeren i Norge skal overgrepene ha begynt. Ifølge tiltalen, som er tatt ut av statsadvokat Jogeir Nogva, skal mannen ha brukt grove trusler for å skaffe seg sex med kvinnen.

To år med samleier Mannen i trettiårene skal ha sagt at hun ellers ville bli sendt hjem til Thailand dersom hun ikke hadde sex med ham. Han skal også å truet med å sende sin kone og hennes sønn hjem, og at familiemedlemmer av henne i Thailand ville bli drept.

Ifølge tiltalen ga hun etter. I en periode på to år skal de ha hatt samleier en rekke ganger.

Et par år etter at overgrepene skal ha opphørt, ble den samme kvinnen ifølge tiltalen fralurt først 60.000 kroner, så 40.000 kroner.

Det første beløpet skulle gå til en ansatt i Utlendingsdirektoratet (UDI) for å skaffe henne oppholdstillatelse.

Det andre beløpet skulle også gå til en saksbehandler i UDI, ifølge tiltalen. Denne gang angivelig for å hindre at den statlige tjenestemannen skulle selge en videofilm der kvinnen hadde samleie med en mann.

Statsadvokaten mener at han tok pengene selv.

Provosert av politiet Mannen i trettiårene avviser at han har gjort noe galt, ifølge hans forsvarer advokat Per Kjetil Stautland.

– Han er overrasket over at politiet tar ut en tiltale for disse forholdene. Han avviser påstandene, og erkjenner ikke straffskyld.

Stautland er dessuten provosert av politiets saksbehandling. Han viser blant annet til at saken har tatt lang tid fra den ble anmeldt siste halvår 2007. Han mener politiet også har vært svært trege med å gi forsvareren kopi av saksdokumenter.

– Jeg har skrevet utallige brev der jeg har etterlyst dokumenter. Når tiltalen så kommer, så er det bare ti dager etter en ny siktelse som vi ikke hadde fått. Der har de tatt med forholdet om seksuell omgang, noe vi ikke var kjent med fra før, sier han.

– Veldig belastning – Jeg er meget overrasket over denne saksbehandlingen, jeg har aldri vært borti noe lignende. Dette har vært en veldig belastning for min klient, sier han.

Paul-Inge Angelshaug, bistandsadvokat for kvinnen og hennes mann, ønsker ikke å si stort om saken.

– De registrerer at det er tatt ut tiltale og at den skal opp for retten. Ellers ønsker vi ikke å si noe før rettssaken.

Politiadvokat Lisa Førde Refsnes vil ikke kommentere bakgrunnen for tiltalen. Men hun avviser kritikken av at innholdet i tiltalen kom som en overraskelse.

– Han har vært avhørt og er kjent med hva forholdene i tiltalen dreier seg om.

Når det gjelder alle purringene for saksdokumenter, svarer hun at dokumenter ble tilbakeholdt en periode av etterforskningsmessige hensyn.