Episoden skal ha skjedd i forbindelse med at politiet rykket ut til en opphetet familiekrangel tirsdag ettermiddag.

Mannen skal ha vært i krangel med flere familiemedlemmer i en leilighet i Fyllingsdalen, og skal ifølge vitners forklaringer ha kommet med grove trusler overfor flere av dem. I dag ble han varetektsfengslet for fire uker, da politiet mener faren for gjentakelse er stor.

– Ikke nødvendig

45-åringens forsvarer, Einar Råen, mener varetektsfengsling av sin klient er både unødvendig og uforståelig. Han ønsket at det gjeldende besøksforbudet mannen er blitt ilagt, skulle holde.

– Han er svært lei seg for situasjonen som utspilte seg, men slik jeg ser det, er det ingen fare for gjentakelse. Politiet kom inn i en svært opphetet situasjon, og dette dreier seg om en familiekrangel som har vart over lang tid. Min klient har ikke noe behov for å ta ytterligere kontakt med de fornærmede i saken, så varetektsfengsling er ikke nødvendig, sier han til bt.no

Domfelt 16 ganger

Aktor i saken, politiadvokat Sidsel Huse, mener tingrettens beslutning er riktig. Hun viser til at den tiltalte 45-åringen tidligere er domfelt 16 ganger, og at han venter på ankebehandling i sak nummer 17.

– Tiltaltes tidligere dommer går hovedsakelig på vold og trusler, og han har tre ganger tidligere brutt besøksforbud.

Vi mener det er stor fare for gjentakelse, og mener varetektsfengsling var det eneste riktige, sier hun.

UENIGE: 45-åringens forsvarer, Einar Råen (t.h) mener varetektsfengsling er unødvendig. Aktor Sidsel Huse mener tingrettens beslutning var riktig.
Andreas Isaksen