Statsadvokat Benedicte Hordnes har tatt ut tiltale mot 20-åringen, for utpressing, vold, bedrageri og flere tilfeller av grove trusler.

Blant personene 20-åringen skal ha truet, er også hans egen mor.

I januar i fjor skal 20-åringen i en telefonsamtale ha sagt til en mann at han ville ha 30.000 kroner. 20-åringen skal ha truet med å ta med skytevåpen og oppsøke mannen sammen med torpedoer dersom han ikke fikk pengene. Han skal også ha sagt at han ville slå mannen helseløs, skjære fingrene av ham og knuse kneskålene hans.

Noen måneder senere skal 20-åringen, da han avga forklaring i retten, ha truet med å drepe politiinspektøren som møtte som aktor i rettsmøtet.

Under forklaringen skal 20-åringen ha henvendt seg til aktor, og dratt pekefingeren over strupen sin. Etter rettsmøtet skal han ha kommet med verbale trusler overfor politimannen.

– Du lever ikke lenge, du, skal 20-åringen ha sagt.

Noen dager senere, i samtale med en lege ved en psykiatrisk institusjon, skal 20-åringen flere ganger ha gjentatt at han ville drepe sin egen mor.

20-åringen er også tiltalt for vold, etter at han i juli i fjor skal ha gått til angrep på en bussjåfør. Han skal ha dyttet den kvinnelige sjefen ned i setet og spyttet henne i ansiktet.

I tillegg til utpresning, vold og trusler, er 20-åringen tiltalt for sjekksvindel. Han skal ha vist bankansatte en sjekk pålydende 2.180 kroner, og fikk utbetalt dette beløpet. Sjekken var imidlertid utstedt på 280 kroner.

Statsadvokat Benedicte Hordnes har i tiltalebeslutningen tatt forbehold om at det vil bli krevd erstatning fra 20-åringen.