Ranet skjedde i lokalene til Link Bingo i tidsrommet mellom klokken 21 og 22. En maskert mann skal ha overrasket bingoverten ved stengetid.

— Raneren truet den ansatte med en pistol, sier Terje Berge, styreleder i Link Bingo til bt.no.

«Ukjent beløp»

Deretter ble bingoverten stripset fast, mens den maskerte mannen stakk av med pengene.

Den ansatte slet i over to timer for å komme løs. Klokken 23.51 greide han selv å varsle politiet.

— Mannen har fått med seg et ukjent pengebeløp, sier operasjonsleder Einar Vereide ved Sogn og Fjordane politidistrikt.

Det vil si, ukjent og ukjent.

— Vi vet hvor mye penger det er snakk om, men vil av taktiske hensyn ikke røpe det ennå, sier Vereide.

Det skal ikke ha vært vitner til ranet, utover den ansatte på bingoen. Det står etter forholdene ok til med vedkommende.

- I sjokk

— Han var mer eller mindre i sjokk da jeg snakket med ham for en time siden. Men han er ikke fysisk skadet, forteller Terje Berge.

Raneren beskrives som cirka 180 centimeter høy med gebrokkent aksent. Han skal ha vært iført mørk hettegenser, mørk dongeri, hvite joggesko og et blåhvitt halstørkle.

— Vi er svært interesserte i tips og observasjoner, sier Vereide.

Filmet

Link Bingo åpnet i Øvre Årdal for bare to uker siden. Ifølge Berge er det kameraovervåking på stedet. Politiet får nå filmen, og vil sjekke om raneren kan kjennes igjen.

— Det har vært en del bingoran i det siste. Det er nok fordi det er så lite kontanter i omløp andre steder. Derfor blir bingolokaler fristende, sier Berge, som nå varsler mer overvåking og ranskurs for de ansatte.

- Hvor ofte er det væpnet ran i Øvre Årdal?

— Vi har hatt ett, men det er mange år siden. Den gangen var det en som skulle levere penger i en nattsafe som ble ranet, forteller lensmann Magne Knudsen.

Porten.no