Onsdag ettermiddag fikk politiet melding om en trusselsituasjon på Fjell ungdomsskole på Sotra.

— En gutt på 15 år skal ha blitt truet med øks og kniv på skolen. De mistenkte er to gutter, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt Jan-Tore Heggholmen.

De to mistenkte guttene er også 15 år.

Fant ikke våpen

I tillegg til å true gutten skal de to mistenkte ha slått den fornærmede15-åringen flere ganger.

— De to mistenkte er kjørt til Sotra og Øygarden lensmannskontor, og foreldrene er varslet. I tillegg skal vi reise ut til fornærmede for å få hans forklaring, sier Heggholmen.

Heggholmen opplyser like etter klokken 18 at det ikke ble funnet våpen på de to ungdommene.

- Forferdet

— Vi er mildt sagt forferdet, sier rektor ved Fjell ungdomsskule, Anne-Merete Vabø Haugane.

— Det er forskrekkende å høre. Men vi er fornøyd med reaksjonsevnene til de som var rundt, sier rektor.

Hendelsen skal ha funnet sted utenfor gymsalen rett etter skoletid. En lærer så ifølge rektor anløp til slåssing, og splittet opp gruppen. Læreren fikk så varslet andre voksne.

— Flere voksne ble sendt til bussholdeplassen. Da de kom ned så det ut som det hadde løst seg opp.

Vil bekjempe adferden

— Vi er gjort kjent med at en elev opplevde vold i dag, og det beklager vi veldig. Vi vil bekjempe slik adferd på alle mulige måter, sier Haugane.

Hun vet foreløpig ikke om alle de tre involverte går på Fjell ungdomsskule.

— Hvis det viser seg at det også er våre elever som står for volden, så er det dobbelt vanskelig og dobbelt viktig å sørge for god oppfølging.

— Verbale trusler alene er også alvorlig. Når en jobber i skolen, vet vi at elever kan si mye i affekt. Det skjer også i samfunnet ellers. Da handler det om å forsøke å stoppe folk og hjelpe de med å løse utfordringene sine på lovlige måter, sier hun.

- Vold er ikke lov

Hun understreker at ingen av de som var tilstede har observert noen våpen.

— Men det er klart, at var det stikkvåpen eller slagvåpen involvert, er en hendelse i en annen sjanger. Da er det en alvorlig kriminell handling. Uansett: Her er noen blitt slått og det er ikke lov, hverken i skoletiden eller utenom.

Nå sier hun det er viktig å beholde roen, og la politiet gjøre sin jobb.

— Vi samarbeider godt med politiet, de var flinke til å informere underveis, og vi er veldig fornøyd med hjelpen vi fikk fra dem i dag.

Nå er hun opptatt av at lærerne skal informeres om hendelsen slik at de kan komme godt forberedt til i morgen, og hjelpe elevene til å føle seg trygge.