Tirsdag hentet Bård Aase (29) sin to år gamle datter i barnehagen, før han som vanlig syklet hjemover mot Landås, med datteren i barnesetet bak på sykkelen.

Han syklet midt i kjørefeltet ned bakken fra Birkelundstoppen, fordi han tidligere har opplevd farlige situasjoner når han har holdt seg langs veiskulderen her.

— Jeg holdt samme tempo som bilene. Erfaringen min på denne strekningen er at det er tryggest å følge trafikken og sykle i veibanen, sier han.

Ved Mannsverk bremset han ned fordi bussen på holdeplassen foran skulle til å svinge ut i veibanen. Det likte ikke bilisten som kom bak, forteller han.

— Da tutet han. Jeg snudde meg for å se om det var noe spesielt, om det var fare på ferde, men det var det ikke, forteller Aase.

- Tok tak rundt halsen min

Han syklet videre, og nede på flaten la han seg ut på veiskulderen for å la trafikken passere, ettersom han ikke lenger kunne holde følge med bilene.

Da tuten bilisten bak igjen, forteller han.

— Han kjørte opp på siden av meg, fektet med armene og ropte noe inni bilen. Jeg ropte tilbake «hva er det?» et par ganger. Så svingte han inn foran oss, ganske brått, og vi måtte stoppe for ikke å bli presset av veien. Det var skremmende, men det gikk bra, sier 29-åringen.

Bilisten stoppet også, og mannen fortsatte å kjefte på ham, forteller Aase. Han ble beskyldt for å være uansvarlig fordi han syklet i veien med en liten jente i barnesetet.

— Han ropte mer også, og jeg ropte sikkert noe tilbake, men jeg husker ikke nøyaktig hva. Da disputten egentlig var over, avsluttet jeg med å dunke i bilen hans. Ikke sånn at det ble noe merke, men han hørte det. Da kom han ut av bilen, tok tak rundt halsen min og sa «du rører ikke bilen min en gang til» eller noe sånt, sier Aase.

Han forteller at mannen førte den ene armen bakover, som for å slå, men vet ikke om han bare truet eller om han mente å slå.

Etterlyser vitne til hendelsen

Før det kom så langt ble de nemlig avbrutt av en mann som sto og ventet på bussen på den andre siden av veien.

— Han ropte «oppfør dere, det er barn til stede», og da gikk mannen tilbake og satte seg i bilen, sier Aase, som forteller at datteren var tydelig påvirket av opptrinnet.

— Senest i dag, da vi skulle i barnehagen, var det et tema.

29-åringen anmeldte saken dagen etter, men forteller at han ble så forfjamset at han ikke fikk med seg noe signalement på mannen eller bilen.

— Uten en skikkelig beskrivelse eller registreringsnummeret kommer politiet neppe noen vei, sier Aase.

Han ber derfor om at vitnet som brøt inn, kontakter ham eller politiet.