I seks dager har Elisabeth Hille (26) fra Eidsvåg herjet med verdens beste pokerspillere i Las Vegas. I turneringen, som regnes som verdensmesterskapet i poker, ligger bergensjenten på en foreløpig femteplass.

— Det har vært helt vanvittig. Jeg skjønner det ikke helt selv, sier hun til bt.no.

- Hvordan har du klart å komme så langt?

— Spør du meg, spør jeg deg. Jeg kan egentlig ikke fatte det. Jeg vil jo håpe og tro at jeg har spilt bra. Jeg har ikke gjort så mange store feil underveis, og når jeg har hatt gode hender, har jeg fått godt betalt, sier Hille.

Så langt er de 6598 spillerne som startet turneringen redusert til 27, og klokken 22 i kveld norsk tid går turneringen inn i sin foreløpige sluttfase. Da skal de 27 reduseres til et finalebord på ni spillere.

Selve finalen spilles senere, i oktober.

  • Øverst kan du se ESPNs intervju med Elisabeth Hille og franske Gaelle Baumann, de eneste to kvinnene blant de gjenværende spillerne.

- Ingen vits i å «safe»

— Det er vanvittig gode spillere, og aldri godt å si hvem som vil gå av med seieren. Det er veldig jevnt, og selv om jeg ligger på femteplass nå, kan det snu i løpet av 20 minutter, sier Hille.

Men selvsagt er det en fordel å ligge godt an når innspurten nærmer seg, understreker hun.

— Jeg er veldig glad for at jeg ikke har dårlig tid nå. Jeg kan være tålmodig og følge med på de andre spillerne. Men ting kan snu fort. Både «blinds» og «ante» er veldig dyrt per runde, og blir du sittende og se på de andre spille, ryker du fort. Det er ikke noe poeng i å «safe», sier bergensjenten.

Hun forbereder seg på en lang kveld. Til nå har de spilt i rundt ti timer daglig.

— Man kan bli sittende med ti spillere ganske lenge, for ingen vil ryke ut som sistemann før finalen.

26-åringen har spilt poker i fire år, mest på nett, men har også reist rundt på turneringer. Hun aldri vunnet store premiebeløp - før nå.

Kan vinne 52 millioner

Deltagelsen i årets WSOP «Main Event» ble sikret med premiepengene fra kjæresten Harald Olsens gode plassering i en av de andre Las Vegas-turneringene disse dagene.

Allerede er Hille garantert en gevinst på ca. 1,8 millioner kroner. Skulle hun gå helt til topps, vanker utrolige 52 millioner kroner i førstepremie.

— Jeg kan drømme om å bli en av dem på finalebordet. Jeg tror det blir en tøff dag. Jeg må fokusere time for time, og håpe at det går bra, sier Hille.

Hille er den eneste skandinaviske spilleren som fortsatt er med i turneringen, som nå i sluttfasen domineres av amerikanere. Bare en annen kvinne er fortsatt med, franske Gaelle Baumann.

Oppmerksomheten er uvant, forteller hun.

— Det er litt absurd. Samtidig er det veldig kult at media blir interesserte i det som skjer her borte. Det er ingenting jeg vil mer enn å fronte poker som et bra spill, sier Hille.

I poker-VMs historie har det bare skjedd én gang tidligere at en kvinne har kommet til finalebordet - Barbara Enright klarte det i 1995.

Usikker på pokersatsing

Hun beskriver sin egen spillestil som stram, men aggressiv når hun har gode kort. Hun kjenner ikke godt til de andre spillerne.

— Jeg prøver å unngå å lage meg bilder av dem før jeg skal spille mot dem.

- Har du pokerfjes?

— Jeg tror jeg er ganske uttrykksløs når jeg sitter med en hånd, men det varierer. Av og til kan jeg prøve å småprate med de andre for å lure ut informasjon, men som regel er jeg uttrykksløs, sier Hille.

26-åringen, som jobber som servitør i Bergen, vet ikke om hun nå skal bli profesjonell pokerspiller på heltid.

— Jeg tror ikke jeg skal ta helt av og satse på poker resten av livet. Jeg må først bli ferdig med disse dagene, puste litt, og så ta det som det kommer.

AVGJØRENDE: Natt til tirsdag norsk tid skal Elisabeth Hille spille om en plass på finalebordet.
BETFAIR