Raneren skal ha rettet pistolen mot butikkinnehaveren og truet med å skyte ham i foten under ranet i Lindås fredag kveld.

Lørdag kveld er fortsatt ingen pågrepet etter ranet i dagligvarebutikken på Vikanes i Lindås.

Ranet skjedde like etter stengetid fredag klokken 19. Raneren dukket opp inne i butikken om lag ti minutter etter at butikken stengte, mens innehaveren var alene igjen i butikken for å telle opp dagens omsetning.

Han kom seg unna med et femsifret beløp, hele dagens omsetning.

Kan ha gjemt seg i butikken – Om han har gjemt seg inne i butikken eller kommet seg inn på annet vis, vet vi foreløpig ikke, sier lensmann Kjell Idar Vangberg i Radøy.

Han leder etterforskningen i saken. Politiet går nå ut med et signalement, i håp om å skaffe seg flere tips i saken:

Raneren var 170-175 centimeter høy, nordisk utseende og ikke over 30 år gammel.

– Han gikk kledd i en mørk, glatt jakke, sier Vangberg.

Politiet er interessert i å komme i kontakt med en person som ble observert ved kirken og i området ved butikken i 16-tiden fredag.

– Vi kan ikke si noe sikkert om hvilken dialekt han snakker, for butikkinnehaveren mener han snakket en tilgjort dialekt. Men vi tror han er hjemmehørende på Vestlandet, og at han er kjent i området, sier Vangberg.

Raneren skal ha truet butikkinnehaveren med en pistolliknende gjenstand.

– Gjerningsmannen rettet gjenstanden mot ham og truet med å skyte ham i foten hvis han ikke fikk pengene, sier Vangberg.

Raneren skal ha fått med seg hele dagsomsetningen til butikken, men politiet ønsker ikke å kommentere hvor mye penger det er snakk om.

Ikke videokamera Politiet gjennomførte i går vitneavhør, og har gjort undersøkelser i butikken. Vangberg sier det ikke var overvåkingskamera i området av butikken hvor ranet skjedde.

– Vi har foreløpig ingen konkret mistanke mot noen person. Hvis noen vet noe eller har sett noe, vil vi gjerne ha kontakt med dem, sier Vangberg.

Butikkinnehaveren ble ikke skadet under ranet, og var tilbake på jobb i butikken i går.

RANET: Denne butikken på Vikanes ble ranet fredag kveld.
ERLEND SPURKELAND