Det var ved 16.30-tiden at politiet ble tilkalt til en større bolig i Krohnegården i Fyllingsdalen. En død person ble funnet i en av leilighetene i huset.

— Vi betrakter det som et mistenkelig dødsfall på grunn av måten han ligger på og omstendighetene i leiligheten, sa innsatsleder Synnøve Malkenes tidligere torsdag kveld.

Sent torsdag kveld sa politioverbetjent Lars Morten Lothe at det ikke er noe som tyder på at mannen er blitt utsatt for noe kriminelt.

— Det er sannsynlig at dette er et naturlig dødsfall, sier Lothe.

Ba om bistand

Avdøde hadde lovlig adgang til leiligheten, og ble funnet av huseieren torsdag ettermiddag.

Krimteknikere fra Hordaland politidistrikt vil avslutte sitt arbeid sent torsdag kveld. Politiet avventer en foreløpig obduksjonsrapport før de konkluderer. Den er ventet å foreligge fredag.

— Våre foreløpige undersøkelser på stedet viser at det ikke er behov for å fortsette en tung etterforskning utover natten. Vi kommer til å avslutte her i løpet av kort tid, sa Lothe til BT klokken 21.45.

Jourhavende jurist, Jan Christian Alvheim, opplyste tidligere torsdag at fem personer ble tatt med til avhør. Politiet har ennå ikke sikker identitet på avdøde, men har likevel en formening om hvem mannen kan være.

Pårørende er varslet.

Uklare omstendigheter

Politiet har vært på stedet for å undersøke omstendighetene rundt dødsfallet i flere timer. De første politifolikene på stedet ba om hjelp fra krimteknikere.

— Vi har ingen holdepunkter for å si at det har skjedd noe kriminelt, men omstendighetene rundt dødsfallet er uklare, sa operasjonsleder Frode Kolltveit i Hordaland politidistrikt tidligere i kveld.

Mannen skal ha blitt funnet død i kjellerleiligheten, ifølge en nabo. Naboen sier at han ikke har merket noe spesielt de siste dagene.

AVSPERRET: Politiet har sperret av et større område rundt huset hvor mannen ble funnet død torsdag ettermiddag.
Gerhard Flaaten

— Dette vil ta tid

Politioverbetjent Lothe sa til BT ved 20-tiden at det gjenstår mye arbeid på stedet.

— Krimteknikerne har ennå ikke jobbet seg helt inn til det jeg vil betegne som det sentrale åstedet. Dette vil ta tid. Det gjenstår ennå mange timer med undersøkelser, sa Lothe.

— Jeg vil ikke gå nærmere inn på hva det er som gjør at politiet betegner dette som et mistenkelig dødsfall. Vi utelukker ingenting på det nåværende tidspunkt.

hundepatrulje.JPG

Lothe beskriver det aktuelle nabolaget som stille og rolig.

En hundepatrulje ankom ved 20.15-tiden stedet for å gjennomføre et rutinemessig søk i området. Søket ble avsluttet en time senere.

— Hundesøket har ikke gitt oss informasjon vi ikke hadde fra før, sier Lothe.

PÅ PLASS: Her slippes politiets krimteknikere forbi politisperringen.
GERHARD FLAATEN
ETTERFORSKER: Politioverbetjent Lars Morten Lothe ved Bergen vest politistasjon.
Gerhard Flaaten