Leder i Det felles innvandrerråd i Hordaland, Samba S. Njie, trodde knapt det han leste da han kom over uttalelsene fra Frp-byråd Øistein Christoffersen.

Det var i et tiltredelsesintervju med Åsane Tidende at byråden for byggesak og bydeler dro en parallell mellom integrering av innvandrere med oppdragelse av barn og hunder.

— Vi må sørge for at de som er her blir integrert på en skikkelig måte. Det inkluderer opplæring i både språk og hvordan vårt samfunn fungerer. Det handler om grensesetting, og er ikke annerledes enn å oppdra barn eller hunder, sa Frp-byråden til avisen.

Christoffersen har siden både utdypet og beklaget utspillet.

Samba S. Njie kommenterer utspillet slik

— Uttalelsen er forferdelig og den gjør meg nesten rasende. Jeg trodde vi var ferdig med den slags da Vidar Kleppe forsvant. Når han bruker et slikt bilde på integrering, avslører han hvilke holdninger han har til innvandrere.

Les også: Regjeringen ber Frp rydde opp

Njie og innvandrerrådet koordinerer 33 ulike innvandrerorganisasjoner fra hele verden. Den tidligere bystyrerepresentanten for SV har fått flere bekymrede henvendelser siden valget.

— Folk lurer på hvordan vi skal forholde oss til et byråd der Frp er med. Jeg svarer dem at vi har alltid hatt et profesjonelt og godt forhold til byrådet. Og i forrige periode satt jeg i helse- og sosialkomiteen med Liv Røssland (Frp-byråd ). Vi hadde en god dialog. Jeg trodde faktisk hun hadde kontroll på sine partifeller. Men beklageligvis har jeg tatt grundig feil, sier Njie.

Han er spent på hvilke konkrete integreringstiltak det nye byrådet kommer opp med.

— Nå som Frp er i posisjon lurer jeg på hva de vil gjøre for å styrke norskundervisningen i skolen. Hvilke tiltak vil de sette inn for å styrke innvandrere sine jobbmuligheter? Hva skal de gjøre for at dørene skal åpnes for flere innvandrere? Nå når Frp sitter med makten, kan de faktisk gjøre noe konkret, ikke bare stigmatisere, slik de alltid har gjort.

VANTRO: Samba S. Njie ble opprørt da han leste Christoffersens integreringsanalogi.
Deisz, Ørjan
I HARDT VÆR: Byråd for byggesak og bydeler Øistein Christoffersen møter motbør både i politiker- og innvandrermiljøer.