— Jeg var helt gelé i kroppen, var helt sikker på at jeg skulle dø, sier Roald Dræge.

Det var i 21.15-tiden mandag kveld at 24-åringen putret seg forbi Esso-stasjonen i Bjørnsons gate. Med sin lille grønne firehjulsmoped holdt han godt inn til siden for å slippe biler forbi.

Akkurat der hvor fotgjengerovergangen utenfor Esso-stasjonen står, skjedde det.

- Så traileren i speilet

— Jeg så traileren i speilet, og så at dette kom til å gå galt. Jeg vurderte å hoppe av, men alt gikk så fort, forteller han.

Vogntoget svingte litt utenom mopedisten, men ikke nok. Idet tilhengeren passerte Dræge, smalt det.

Mopedisten ble hektet fast i vogntoget, bare centimetre fra Dræges venstre fot kjørte vogntogets tilhenger over bakhjulet på den lille firehjulingen,

— Vogntoget kom forholdsvis kjapt forbi, jeg antar at sjåføren ga gass for å komme seg forbi meg, sier den sykmeldte tømreren.

— Så ble jeg trukket inn mellom vogntoget og hengeren. Sykkelen må ha vridd seg på tvers, før jeg ble slengt sidelengs inn på fortauet. Etterpå så jeg at trekkvognens tilhenger sladdet og vinglet litt der den kjørte av gårde, sier han.

Ingen hjalp til

Trailersjåføren forsvant, uten å stoppe.

Tilbake på fortauet ble 24-åringen liggende, svimmel og med kvestet venstrefot fra kneet og ned, uten at noen kom til for å hjelpe.

Til alt hell var han iført fullt motorsykkelutstyr, med hjelm og kjøredress.

Skjerm og speil er knust, blinklyset pulverisert, venstre bakhjul er så maltraktert at det knapt er mulig å se at det engang har vært rundt.

— Disse mopedene skulle vært forbudt, så saktegående som de er, sier Roald Dræge og kikker på mopedvraket som nå står i garasjen hjemme på Minde.

— Når jeg ser på «liket» som står i garasjen, så skjønner jeg jo at det var flaks at det gikk så bra som det gjorde, sier han.

Kvestet fra kneet og ned

Etter sjekk på Legevakten gikk turen til Bergen politikammer, hvor forholdet ble anmeldt.

Som om det ikke er ille nok at mopeden er vraket og Roald Dræge må hinke julen inn på krykker, går han også inn i julen med et solid økonomisk tap. Den to måneder gamle mopeden kostet 20.000 kroner, og Dræge hadde kun ansvarsforsikring på kjøretøyet.

— Jeg håper å få tak i sjåføren. Det må jo ha vært masse vitner til ulykken, en grønn firehjulsmoped vekker jo oppmerksomhet overalt.

— Tror du at sjåføren fikk med seg hva som skjedde?

— Det er rart hvis sjåføren ikke har oppdaget det. Tilhengeren sladdet jo bortover etter sammenstøtet, sier 24-åringen.

NÆR DØDEN: Roald Dræge er glad han slapp unna ulykken, men må hinke julen inn på krykker. Mandag kveld ble firehjulsmopeden han kjørte omtrent torpedert av et vogntog i Bjørnsons gate. Vogntoget forsvant uten å stoppe.<p/>TOR HØVIK (foto)