Mannen la frem en fantasifull forklaring da han møtte i Bergen tingrett nylig.

Han hevder at han hadde spist de 145 pakkene med hasj — pakket inn i plastfolie - etter et veddemål på flyplassen i Amsterdam.

Proppet seg full

«Han forklarte at han hadde møtt tre personer på flyplassen ... Han kom i snakk med disse personene og de spanderte kaffe på ham. Alle fire satt på en kafe, og de tre spøkte med ham, at han var så liten og at han skulle til Norge. Det ble inngått et veddemål om at han ikke skulle klare å spise en mengde sjokolade som de la frem,» heter det i dommen.

Retten finner forklaringen lite troverdig.

«For det første er det helt usannsynlig at noen kan sitte og spise 145 pakker med noe brunt innpakket i plastfolie og angivelig tro at det er sjokolade. Til dette kommer at uansett spiser man ikke sjokolader hele og ferdig innpakket, samt i en slik mengde,» skriver retten tørt.

Innrømmet løgn

Retten mener også det er usannsynlig at fremmede personer skulle dra i gang et slikt veddemål.

Mannen måtte etter hvert innrømme at han hadde diktet opp sjokoladehistorien. Han er nå dømt til fengsel i syv måneder for smuglingsforsøket.

Tyrkeren fra Amsterdam-flyet ble plukket ut i en stikkontroll på Bergen lufthavn Flesland. Han hadde store problemer med å svare på hva han skulle i Norge.

Politiet tok ham med seg til Haukeland, der det viste seg at han hadde magen full av hasj.

Rekord

At narkosmuglere tar magen i bruk, er ikke helt uvanlig. Små mengder tunge narkotiske stoffer smugles inn til Norge på denne måten stadig vekk.

Det uvanlige i dette tilfellet var mengden. Aldri før er noen blitt tatt med så mange som 145 pakker narkotika i magen i Bergen. Den gamle rekorden var 90 pakker.

Å ha magen full av narkotika, er langt fra ufarlig. Plasten kan sprekke, og mange smuglere har dødd av overdoser. Hasjsmugleren måtte sette seg på et spesialtoalett og få stoffet ut på naturlig vis.

Smuglingsforsøket fant sted 21. november i fjor, og ble omtalt på bt.no 9. januar.

Hva synes du om tiltaltes forklaring? Si din mening i feltet under!

AVSLØRT: Røntgenbildet viste at tyrkeren hadde 145 plastinnpakkede klumper i magen. Alle måtte ut på naturlig måte.
Tollvesenet