23-åringen startet i dag sin forklaring i den private straffesaken mot eks-kjæresten. Hun krever ham straffet for fem angivelige voldtektsepisoder som er blitt henlagt av politiet. På vegne av 23-åringen vil advokat Kristine Aarre Hånes også legge ned krav om 1.250.000 kroner i oppreisning og erstatning.

Kvinnen beskrev hvordan hun som 19-åring møtte den 16 år eldre mannen på et tidspunkt da hun ikke hadde noe sted å bo. 39-åringen lot henne overnatte hos ham, og etter kort tid var de kjærester. Like etter begynte han å kontrollere livet hennes, ifølge kvinnens forklaring.

— Slo og truet

Hun fortalte om hvordan mannen skal ha tatt fra henne mobiltelefonen, nektet henne å gå på skolen, etter hvert truet henne, brukt vold, og til slutt gjentatte ganger ha sperret henne inne i flere døgn og voldtatt og misbrukt henne.

— Han sa hele tiden at jeg skulle bli drept. Da jeg gråt, bare slo han meg. Han hadde ingen medfølelse. Det var derfor jeg var så redd, for han brydde seg ikke, sa kvinnen.

Hun forklarte at trusler og konstant press fikk henne til å gå tilbake til 39-åringen.

— Han sa at den eneste måten jeg kunne få fred fra ham på, var hvis vi ble venner og han lot meg gå fra ham. Jeg håpet at han skulle la meg gjøre det hvis jeg gjorde som han sa, forklarte 23-åringen.

Telefontrafikk

Eks-kjæresten nekter all skyld. Hans advokat, Stein Erik Ottesen, påpekte under sin utspørring av 23-åringen flere punkter i sakens opplysninger som han mener tyder på at kvinnen ikke snakker sant.

Han trakk blant annet frem oppringninger fra 39-åringen til kvinnen i tidsrom der hun ifølge sin forklaring var fanget i hans leilighet sammen med ham. 23-åringen ble også konfrontert med forklaringen til et vitne som hevder å ha sett de to eks-kjærestene sammen ute flere ganger i en periode der hun skal ha blitt holdt innesperret. Kvinnen skal også ha snakket med dette vitnet i løpet av dagene der hun selv mener hun bare var ute av 39-åringens leilighet ved to anledninger.

— Hvem lyver, spurte Ottesen.

— Jeg husker ikke at jeg snakket med henne. Og jeg husker bare at vi var ute for å ringe min far og for å fikse et vindu, sa kvinnen.

23-åringen fortsetter sin forklaring i morgen.