— Jeg trodde først at det var noen som drev ap med meg. Derfor ba jeg mannen som ringte om å ta kontakt dagen etter. Jeg sjekket også nummeret hans på opplysningen, sier Steinar Paulsen.

Heldigvis kjente 42-åringen igjen navnet til oppringeren fra et intervju i forbindelse med Norsk Tipping. Dermed kunne han konstatere at han var 16,5 millioner rikere. Elleville jubelscener ble det likevel ikke. Den nyrike bømlingen tar nemlig sin nye status med fatning..

— Det var greitt nok. Jeg tenkte ikke så mye akkurat. Men damen ble glad da jeg fortalte det.

Jaktet på kalkun

Ifølge Paulsen var det jakten på nyttårskalkunen som sikret hovedgevinsten. Datteren hans ville nemlig ha kalkun til middag på nyttårsaften. På Bømlo var det ikke en eneste å oppdrive.

Dermed tok 42-åringen turen over til Maxi på Stord. Der leverete han inn sin faste tallrekke og fikk skrevet ut noen nye. Det var de nye tilfeldige tallene som førte til storgevinsten.

— Uten kalkunen hadde det neppe blitt noen penger, konstaterer den sindige bømlingen som har vært i arbeid som fisker fra han var 15 år.

Den siste tiden har han jobbet offshore for Wärtsilä på Rubbestadneset, og det har han tenkt å fortsette med.

— Jeg fortsetter som før. Det er ingen vits i å slutte å jobbe, sier 42-åringen.

Kjøpte ny mercedes

Da oppringeren fra Norsk Tipping spurte hva han skulle bruke pengene til svarte Paulsen at han skulle kjøpe nytt eksosanlegg til bilen. Det har han allerede gjort. En flunkende ny mercedes har han også fått seg. Men flere shoppingplaner er det dårlig med.

— Pengene skal låses i den lokale banken hjemme. De har tilbudt meg rådgivning og det vil jeg ta imot, sier Paulsen.

Vil gi til eldre og unge

Men mangemillionæren har også tenkt å spandere penger på noen som gjør en innsats i lokalmiljøet på Bømlo. Han vil foreløpig ikke si nøyaktig hvem som kan vente seg et ekstra tilskudd, men røper at pengene skal gå til tiltak for de unge og eldre i kommunen.

— Det er noen som står på og bruker fritiden sin på dette, sier han.

— Blir det noen ekstra ferietur på familien?

— Ferie hadde det blitt uansett, men akkurat nå må jo barna passe skolen. Vi pleier å ta en tur til Danmark eller til Syden. Det blir det nok i år også, sier Paulsen.

MILLIONÆR:Han skulle bare kjøpe en kalkun, men endte opp med en gevinst på 16,5 millioner kroner.
PRIVAT