RUNE CHRISTOPHERSEN

Fire dager etter det ublide møtet med Liseberg-vaktene, er Martin Lomesi og konen Erina Synel fortsatt mørbankede.

— Jeg fatter ikke at det går an å bli utsatt for slikt. Vi kom til Liseberg for å hygge oss, ikke for å lage bråk, sier familiefaren.

- Slo med batong

Barna Abbe (11) og Ardian (12) er rystet over å ha vært vitne til maktbruken mot foreldrene.

— Jeg trodde de skulle drepe mamma. Vakten banket henne så hardt i hodet med en batong at spyttet fløy fra munnen hennes. Etterpå grep han batongen med begge hender og slo den flere ganger mot halsen hennes, forteller Ardian.

Ifølge Lomesi begynte problemene da Abbe ble bedt om å fjerne seg fra køen til en av attraksjonene.

— Han sto et stykke foran oss i køen, og slapp folk forbi seg for å vente på oss. Da ble han bedt om å gå ut av køen. Jeg sa til personalet at det var urimelig, siden vi hadde stått og ventet i varmen i lang tid, sier Lomesi.

Da han protesterte mot behandlingen, skal en av vaktene ha kommet til og skysset ham hardhendt ut av parken. Deretter skal flere vakter ha kommet til og regelrett gått til angrep på Lomesi.

— De vred hendene mine bak på ryggen og satte på meg håndjern, før tre stykker satte seg på ryggen min og presset meg ned i asfalten.

Da konen Erina kom til for å hjelpe mannen sin, skal hun ha blitt banket med batong.

— De slo henne flere ganger, sier Abbe og Ardian, som var fortvilte tilskuere.

— Jeg prøvde å stoppe dem, men de hørte ikke på meg, sier Abbe.

Satt på glattcelle

Politiet kom til stedet, og pågrep da Synel, fordi hun skulle ha brukt vold mot vaktene. Hun satt tre timer på glattcelle, før hun fikk legehjelp. I går var hun til kontroll på Haukeland Universitetssykehus.

Familien har anmeldt vaktene for vold. Samtidig har en av vaktene anmeldt foreldreparet for vold og trusler.

— Angrep dere vaktene, eller oppførte dere truende?

— Nei. Kan de vise frem blåmerker og skrubbsår, slik vi kan? Selv om jeg var i min fulle rett til å bruke selvforsvar, gjorde jeg ingenting. Jeg håpet bare de skulle slutte.

— Hvorfor skulle Liseberg-vaktene banke opp sine egne kunder helt uten grunn?

— Det må Liseberg-ledelsen svare på. De hadde uansett ikke myndighet til å bruke makt mot oss utenfor parken. Nå håper jeg bare politiet griper tak i saken og ikke henlegger den.

RYSTET: - Det var en forferdelig opplevelse. Men det verste var nesten at vaktene latterliggjorde og skjelte ut min kone og meg mens de mishandlet oss, sier Martin Lomesi. Barna Abbe (t.v.) og Ardian var fortvilte vitner til sammenstøtet med vaktene.<br/>Foto: PAUL SIGVE AMUNDSEN