TOR KRISTIANSEN

545 unge skal konfirmeres denne helgen.

— Det går sikkert greit, men jeg håper jeg ikke snubler i trappen på vei inn, sier Ståle Mikalsen. Sammen med 109 andre konfirmanter står han utenfor de bakerste inngangene og venter på klarsignal for å gå i prosesjon inn i Grieghallen. Amanda Sommer forteller at hun gleder seg mest til festen etterpå.

— Tro på dere selv og våg å ha egne meninger, sa Anne-Grete Strøm-Erichsen i sin festtale til konfirmantene på den første seremonien. Hun understreket verdien av å være ulike. Samtidig oppfordret hun ungdommene til å hjelpe hverandre i å få frem det beste i de andre. Livskunsten er å gjøre hverandre gode.

Grieghallen var festpreget. Særdeles mange konfirmanter, mødre og bestemødre stilte i bunad. Klassisk musikk preget det hele, men her var også fengende danseshow ved seks jenter i Eccentric og rolig rock ved William Hut akkompagnert av Bjørn Bunes.

— Ute blomstrer våren. Den er frihetens årstid og samtidig en årstid for livsmot og livsglede, sa dagens konferansier Karl-Henrik Nygaard og ønsket de unge lykke til på sin livsvandring.

PROSESJON: I spent forventning gikk konfirmantene inn i prosesjon.

KNUT EGIL WANG (foto)