• Jeg har hatt de fire dyrene boende i hagen helt siden i sommer. De er blitt matet og blitt ganske tamme. Det er trist at det ene av dyrene er avlivet.

Christopher Rasch-Olsen Raa møter Bergens Tidende i Skytterviklien i Fana. Han har fått et nært forhold til de sjeldne dyrene som har skapt oppstuss de siste dagene og har tatt mange bilder av dem.

— Vi kontaktet viltmyndighetene i Bergen da vi oppdaget dyrene i sommer. Vi fikk høre at det eneste kommunens folk ville gjøre var å skyte dem. Det likte jeg ikke og nektet å fortelle hvem jeg var og hvor jeg bodde, sier Rasch-Olsen Raa.

— Både jeg og mange andre er opprørt over at dyret ble skutt. Det er direkte trist. I stedet burde dyret vært skutt med piler med bedøvelsesmidler slik at man kunne ta vare på det. Jeg oppfordrer alle som ser dyrene til ikke å ringe politiet, men til meg. Så skal vi forsøke å fange dyrene og redde dem og sende dem til dyrehager i inn- eller utland, sier Rasch-Olsen Raa.

Rasch-Olsen Raa tviler på at det dreier seg om vaskebjørn. Han sendte bilder av dyrene i hagen til førsteamanuensis Ingvar Byrkjeland ved Zoologisk Institutt ved Universitetet i Bergen. Ut fra bildene mente Byrkjeland det dreier seg om nesebjørn og ikke vaskebjørn.

Det lyktes ikke Bergens Tidende å komme i kontakt med Byrkjeland i går.

Nærmeste naboene til dem som hadde besøk av vaskebjørnen lørdag der dyret ble skutt, er forskrekket over å høre at det var vaskebjørn som ble avlivet. Hilde Helgesen sier til Bergens Tidende at hun ikke er særlig glad over at disse dyrene tasser rundt i hagene i området.

— Vi har små barn som ofte er ute og leker i hagen. Barn er gjerne interessert i å ha nær kontakt med dyr. Det er ikke bare hyggelig å tenke på at de kan komme til å klappe vaskebjørn, sier hun. Samtidig understreker hun at hun ikke er redd dyrene. Men hun ser gjerne at de blir fjernet av hensyn til barna.