• DREPTE TRE: Den 30 år gamle asylsøkeren fra Sør-Sudan er siktet for å ha drept tre personer på Valdresekspressen. Torsdag ble han avhørt.

    FOTO: VEGAR VALDE

- Trippeldrapssiktet nektet avhør

Mannen som er siktet for trippeldrap på Valdresekspressen nektet å la seg avhøre på Sandviken sykehus torsdag.

- Jeg kan ikke kommentere innholdet i avhørene, men de er ferdige, sier Fredrik Verling.

Han er forsvarer for den 30 år gamle asylsøkeren fra Sør-Sudan, som er siktet for ha drept bussjåføren og to passasjerer på Valdresekspressen 4. november.

Møtte på Sandviken

Mens folk i Årdal forberedte seg på å ta farvel med Margaret Molland Sanden, som var et av ofrene på bussen, ble avhørene av den siktede drapsmannen avsluttet.

Avhørene startet ved 10-tiden og ble avsluttet etter en drøy time. Ifølge NRK nektet mannen å la seg avhøre av Kripos.

- Det er i dag gjort forsøk på å få avhørt siktede i Bergen. Han ønsket ikke å avgi forklaring i dag, men har gitt uttrykk for at han ønsker å gi forklaring til politiet på et senere tidspunkt, sier Åge Løseth, regionlensmann i Indre Sogn til NRK.

Da BT får kontakt med ham, bekrefte han dette.

- Selv om han ikke ville la seg avhøre torsdag, ga han uttrykk for at han vil forklare seg på et senere tidpunkt, opplyser Løseth.

- Når kan det skje?

- Jeg vet ikke, vi holder kontakten med hans forsvarer. Han har en rett til å nekte avhør og benyttet seg av denne.

Løseth ønsker ikke å si noe om hvorfor mannen takket nei til avhør. Han vil heller ikke oppplyse om politiet kjenner til noe motiv for de tre drapene.

Taus forsvarer

Den drapssiktede mannen har vært innlagt på Sandviken sykehus på grunn av sin mentale helse. Tidligere har han nektet straffeskyld.

- Sa han noe om dette torsdag?

- Jeg ønsker ikke å opplyse noe om det, svarer Fredrik Verling.

Politiadvokat Knut Broberg er påtaleansvarlig i saken. Han var ikke tilgjengelig for kommentar da BT snakket med torsdag ved 12.15-tiden.

 

Les også:

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Lokalt