Martinez mener alle gode krefter nå må samle seg for å skape et sted som er åpent hver dag, og som drives av folk ungdommene stoler på.

– Det hadde vært fett med et sted som var åpent hele tiden, sier en av guttene.

Den faste gjengen som er utenfor Bystasjonen nesten hver dag, består av 20–25 personer. Vekterne lar dem stå utenfor, så lenge de ikke blokkerer for inngangen. Hvis vekterne ber om det, flytter de seg litt til siden.

– Flere av vekterne her gjør en veldig god jobb. De har skjønt at det ikke nytter bare å jage vekk ungdommen, de har fått god kontakt med dem, sier Martinez.

Denne dagen treffer han flere kjente utenfor Bystasjonen. En av guttene deltar på New Page sitt tilbud på Møhlenpris på onsdager når idrettshallen er åpen for alle.

– Vanligvis er det 70–80 ungdommer der. De kan spille basket eller bare henge. Vi gir dem et sted å være, og vi gir foreldrene visshet om at barna er på et trygt sted, sier Martinez. Han er opptatt av å bygge relasjoner og vinne tenåringenes tillit.

I 2001–2002 var Martinez med på å starte New Page sammen med blant andre Marco Elsafadi. Organisasjonen hadde sitt utspring i basketmiljøet. I dag driver de forebyggende arbeid flere steder i Norge, blant annet i samarbeid med barnevernet.

– Jeg skulle gjerne invitert politikere ned her, slik at de kunne sett hva som foregår og snakket med disse guttene og jentene, sier han.

Helsebyråd Trude Drevland (H) sier at det ikke skal stå på pengene.

– Jeg er veldig oppmerksom på miljøet rundt Bystasjonen. Dersom et økt tilbud til disse ungdommene kan forhindre at noen av dem begynner med narkotika, er det en liten investering, sier hun.

Lillebø, Jan M.