— Klokken 17.44 ble vi informert om at tre personer skal ha fått i seg gass fra en gassdrevet dusj i Besso turisthytte på Hardangervidda, opplyser operasjonsleder Jan Steimler i Hordaland politidistrikt til bt.no.

— De har sannsynligvis fått i seg noe propan i tilknytning til et dusjanlegg, sier Odda-lensmamm Øyvind Rosseland.

Turisthytten Besso ligger i Eidfjord kommune. Ifølge Odda-politiet er dette nabohytten til Sandhaug, like ved Normanslågen.

- Alle tatt med

Andreas Finsrud, som er driver av Besso turisthytte i påsken, sier til bt.no like før klokken 19 mandag at det har vært propanlekkasje i varmtvannsanlegget på dusjrommet.

— Dusjrommet er en del av hytten. Tre personer, to voksne menn og en kvinne, ble dårlige. Det går bra med alle tre, men de er tatt med av ambulansehelikoptre for sikkerhets skyld.

Finsrud sier de har stengt Besso til de finner helt ut av hva som er skjedd.

— Det var 30 gjester på hytten da lekkasjen skjedde. De er nå sendt til nabohytten Sandhaug og har det bra.

Tre helikoptre

Tre helikoptre rykket ut - fra Bergen og Haugesund.

Vi har fått beskjed om at tre personer skal hentes ned med helikopter og til sykehus

Odda-lensmamm Øyvind Rosseland

— Vi har sendt tre helikoptre til en hytte på Hardangervidda, bekrefter Fredrik Lorentzen, kommunikasjonsrådgiver i Helse Bergen.

I 19-tiden mandag kom én av de tre pasientene, en 33 år gammel mann, til Bergen med luftambulansen. Han ble utskrevet i 21-tiden mandag kveld, ifølge en pressemelding fra Helse Bergen.

De to øvrige, en kvinne i 50-årene og en mann i slutten av 40-årene, ble fløyet til Akerhus univeritetssykehus i Lørenskog. Tirsdag formiddag beskrives tilstanden deres som stabil.

— De vil bli skrevet ut i løpet av formiddagen, opplyser kommunikasjonsrådgiver Bjørn Hødal ved Akerhus univeritetssykehus til bt.no.