Knivepisoden skjedde i Nygårdsparken tirsdag etter at politiet hadde fått tips fra miljøet at det var en skummel og truende person i Nygårdsparken.

Da politiet kom til stedet og spurte mannen om ID-papirer kunne han ikke vise til noe. Politiet ville ta ham med på politistasjonen, noe han skal ha nektet.

Filt bort fingertupper — Han har tatt frem en kniv og kommet med trusler og brukt vold mot politifolkene. Han ble også tatt med 80 gram hasj, som han har innrømmet var for salg, sier politiadvokat Sidsel Isachsen.

Mannen sier selv at han er en 24 år gammel statsløs palestiner. Han har også filt bort huden på fingertuppene sine, slik at det er vanskelig for politiet å identifisere ham.

Fire uker fengsling - Det er ganske vanlig i utlendingssaker at personer sier de er statsløse palestinere. Årsaken er at vi ikke kan returnere dem da. Det er også ganske vanlig at de prøver å fjerne fingeravtrykk, sier Isachsen.

Politiet ber om fire uker fengsling og skal bruke perioden til å finne identitet hans. Dersom det viser seg at han har søkt asyl i et annet land, vil han mest trolig bli sendt tilbake dit.