– Det er tragisk at slikt kan skje, sier prostiprest Werner Larsen.

Han er akkurat ferdig med gudstjenesten palmesøndag, og tar urnelunden utenfor kirken i nærmere øyesyn.

Kirketjener Nadine Humblen har talt syv veltede gravstøtter. I tillegg er blomster revet opp på store deler av urnelunden, og kastet både utover på bakken og opp i vannkaret der pårørende kan hente vann når de steller gravstedene.

Kors er revet opp fra nye gravsteder. Et av korsene er også brukket.

Menigheten mener hærverket må ha skjedd i løpet av natten. Flere menighetsmedlemmer som bor i nærheten forteller at alt var som normalt lørdag kveld.

Opprørte kirkegjengere

Sjokkerte kirkegjengere reagerer det som møter dem utenfor kirken. En rekke personer har også ringt inn til BT med sterke reaksjoner på hærverket.

— Det var et forferdelig syn å bli møtt av da vi skulle stelle graven til mine foreldre, sier en leser.

– Folk er opprørte. Mange går her hver søndag morgen før gudstjenesten og steller gravstedene til sine pårørende. Folk er veldig flinke til å holde det fint på urnelunden. Du skulle bare sett hvor fint det er her på påskeaften, med lys på nesten hvert gravsted, sier Humblen.

- Ta kontakt med politiet

Menigheten har aldri opplevd noe liknende før.

– Det var noen ganger vi trodde vi var utsatt for hærverk når blomster ble dratt opp av bakken, men det viste det seg å være skjærer som sto bak. Men denne gangen er det i hvert fall ingen tvil om at det har vært mennesker på ferde, sier Humblen.

Politiet var i morges på urnelunden og tok bilder av hærverket. Saken er anmeldt, og vil ifølge operasjonsleder Konrad Grindeland bli etterforsket over helgen.

Politiet har ingen mistenkte i saken.

– Hvis noen har sett noe eller hørt noe, vil vi gjerne oppfordre dem til å ta kontakt med politiet, sier Humblen.

VELTET: Syv gravstøtter var veltet, i tillegg til at blomster og kors var revet opp på urnelunden ved Biskopshavn kirke.
BJØRN OTTO AARHEIM
TRIST: - Dette er tragisk, sier prostiprest Werner Larsen.
BJØRN OTTO AARHEIM
BRUKKET: Et kors ligger brukket på bakken på urnelunden.
BJØRN OTTO AARHEIM
ROTET TIL: Blomster er kastet utover på store deler av urnelunden.
BJØRN OTTO AARHEIM